Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Németországban található Verein FortSchritt Starnberg e.V., alapítói Hanni és Peter von Quadt. A von Quadt család az 1990-es években ismerkedett meg a konduktív neveléssel Magyarországon, amikor központi idegrendszeri sérült gyermekükkel a Pető Intézetbe jöttek.  A konduktív neveléssel kapcsolatos tapasztalataik és az elért eredmények hatására 1994-ben létrehozták a szervezetüket és a német rendszerbe beillesztették a konduktív nevelést.

Az egykori szülői kezdeményezés mintául szolgált hasonló szervezetek létrehozására egész Németországban. A FortSchritt Egyesület egyedülállóan sikeresnek bizonyult, többszöri szervezeti megújulásának is köszönhetően kínálatát folyamatosan bővítette, mára fejlesztő intézmények egész hálózatát működteti. A konduktív nevelést különböző formában tette elérhetővé gyermek- és felnőtt intézményekben, napközikben és lakóotthonokban és az utazó szolgálat révén. Ugyanakkor a konduktor szakember az eltelt 25 évben elvégzett fejlesztések meghatározó motorja volt. A FortSchritt által fenntartott intézményekben elképzelhetetlen a munka konduktor és konduktív program nélkül.

A FortSchritt fennállásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre meghívást kapott az SE Pető András Kar is. A Kart Horváthné Kállay Zsófia oktató és Földiné Németh Gabriella német nyelvterületi referens képviselte az ünnepségen. Dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea dékán asszony videó üzenetben köszöntötte az alapítókat és az ünneplőket, majd Horváthné Kállay Zsófia a Konduktív Pedagógiai Intézet oktatója méltatta a FortSchritt kiemelkedő munkáját a Kar nevében.

Horváthné Kállay Zsófia