A Konduktív Pedagógiai és Mozgássérülteket Segítő Eszközfejlesztési és Oltalmi projekttel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Pető András Főiskola a Pető-módszerrel végzett mozgásfejlesztéshez szükséges speciális eszközök újra tervezését végezte, melynek célja az volt, hogy a gyermekek és felnőttek habilitációját, rehabilitációját segítse, mindennapjaikat kényelmesebbé, élhetővé tegye. A projekt során a kiválasztott eszközöket a Pető András Főiskola szakemberei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karának végzős hallgatóival és oktatóival közösen tervezték, az együttműködés a hallgatók diploma munkájának alapjául szolgáltak.

Az elkészült tervekből a legalkalmasabbakat a Pető András Főiskola helyezte védjegyoltalom alá.Az együttműködéssel teret kívántunk adni a két Intézmény tudományos és oktatási együttműködésének, továbbá a hosszú távú tudástranszfert eredményesen biztosítani a jövő hallgatói számára is.

2016. május végén zárult a 14 hétig tartó közös munka, melynek során a BME harmadéves ipari termék és formatervező szakos hallgatói a Pető András Főiskola szakembereivel 20 eszközjavaslatot mutattak be. Ezek közül 10-et jogi formaoltalomra alkalmasnak tartott a BME és PAF szakembereiből álló zsűri, az együttműködés eredményeit pedig a IX. Világkonferencián 2016 decemberében tettük közzé.