2016. április 13-án, szerdán a Tudományos Diákkör keretében megrendezésre került „Tudományos életút, tudományos karrier” címmel a hallgatói tehetséggondozás szolgálatában a kutatói életpályára felkészítő kurzus első programja.

A rendezvény keretében hallgatóink szakmai beszélgetés keretében kaptak információkat, tanácsokat a tudományos karrieralakítás lépéseiről, a tehetségkibontakoztatás módszereiről, a kutatói életpálya állomásairól. A szakmai beszélgetés résztvevője Zimonyi Nóra konduktor-tanító, doktorandusz volt, aki személyes tapasztalatainak átadása révén járult hozzá a legfiatalabb generáció szakmai elköteleződésének erősítéséhez.

A program második részében a dr. Pintér Henriett főiskolai adjunktus által mentorált hallgatói kutatócsoport – tagjai: Juhász Mónika, Nagy Anna, Resli Mirjam és Vajdáné Kondor Csilla – mutatta be a szövegértési kompetencia kutatásának témájához kapcsolódó vizsgálati eredményeit, amelyeket a Szegedi Tudományegyetemen megrendezendő XIV. Pedagógiai Értékelési Konferencián oszt meg a nemzetközi szakmai közösséggel.

Molnár Krisztina PhD, PhD főiskolai docens, tehetséggondozásért felelős rektori megbízott