A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége és a Pető SE szervezésében 2016. február 10-én került sor a VIII. Mikolovits Veronika Evezős Ergométeres Emlékversenyre. Az eseményen 6 egyesület 98 sportolója képviseltette magát.

A Pető András Főiskola Gyakorló Általános Iskolájának házi versenyéből a bajnokság mára már utánpótlás-nevelés versennyé nőtte ki magát. A Pető András Főiskola ugyanis elkötelezett a parasportok, így az ergométeres és adaptív evezés mellett. A Főiskola gyakorló területei több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a parasportok szervezésében, mely a Pető-módszerrel nevelt gyermekek életminőségét nagy mértékben javítja.

Az emlékverseny megnyitóját dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea a Pető András Főiskola rektora és Szabó László a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége elnöke tartotta. A megnyitón részt vett továbbá Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár, Czene Attila a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, Braun János a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének alelnöke, valamint Hanesz József a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke is.

A sportrendezvény sajtótájékoztatóján került sor együttműködési megállapodás aláírására a Pető András Főiskola és a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége, valamint a Pető András Főiskola és a Velencei Vízisport Iskola között. Az együttműködéssel a szervezeteke hosszútávon biztosítják a parasportok támogatását.

A versenyt az Intercontinental Budapest, a Lissé Édesipari Kft., a Nero Solution, az Elszöv Autómatika Kft., a Páholy Szendvics Kft., a Jómagyar, a  Cserpes Sajtműhely Kft., a Cziniel cukrászda valamint a Hemingway étterem támogatta.