Semmelweis Egészségügyi Kft.

A Semmelweis Egészségügyi Kft., melynek 100%-ban a Semmelweis Egyetem a tulajdonosa, az egyetem klinikai hátterét, valamint a klinikákon dolgozó nagy szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező orvosait igénybe véve olyan szolgáltatásokat nyújt, amelyeket az NEAK nem finanszíroz, vagy csak nagyon hosszú várakozási idő után lennének elérhetőek.

A szolgáltatásokat az egyetem klinikáin kialakított rendelőikben biztosítják, az egyetem jelenlegi és korábbi szakembereinek közreműködésével. 

Honlap: https://semmelweiskft.hu/
Ügyvezető: Kovács Róbert
Cím: 1085 Budapest, Üllői út 26.
E-mail: info@semmelweiskft.hu
Telefon: +36 20 663 2666


Semmelweis Kiadó és Média Kft.

A Semmelweis Egyetem 100%-os tulajdonában álló Semmelweis Kiadó és Multimédia Stúdió Kft. célja, hogy kiadói tevékenységét az egyetem nemzeti és nemzetközi hírnevéhez méltó módon az orvos- és természettudományok iránti alázattal, de modern és új szemlélettel állítsa a magyar orvos-, gyógyszerész- és természettudomány szolgálatába.

A kiadó szakmai és minőségi szempontból is meghatározó tényezője kíván lenni a magyarországi szakkönyvkiadásnak, megőrizve az orvosi-gyógyszerészi és természettudományos szakkönyvkiadás tradícióit, amelyet kiváló menedzsment irányítás, a dolgozók könyvkiadásban szerzett tapasztalata és elkötelezettsége biztosít.

Honlap: https://www.semmelweiskiado.hu/
Ügyvezető: Szabó György
Cím: 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.
E-mail: info@semmelweiskiado.hu
Telefon: +36 1 210 4403


Semmelweis Medical Studies (S.M.S.) Kft.

Az S.M.S. Kft. a Semmelweis Egyetem 100%-os tulajdonában álló intézményi gazdasági társaság, melynek küldetése a nemzetközi hallgatók beiskolázási tevékenységének (toborzásnak) a menedzselése és koordinálása. A társaság nemzetközi területi képviselői hálózattal és saját globális promóciós tevékenységével végzi a toborzást kizárólag a Semmelweis Egyetem részére.

Honlap: https://s-ms.hu/ 
Ügyvezető: dr. Alpár Alán
Székhely: 1085 Budapest, Üllői út 26.
Hivatalos postai átvételi cím: 1094 Budapest, Thaly Kálmán u. 39. (MantaOffices)
E-mail: info@s-ms.hu


HCEMM nonprofit Kft.

Az Európai Bizottság Kutatási Végrehajtó Ügynöksége (REA), a Szegedi Biológiai Kutatóközpont, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, valamint az Európai Molekuláris Biológiai Laboratórium (“EMBL”) a Horizont 2020 program keretében együttműködnek kutatási és fejlesztési projektek megvalósítása, célok azonosítása és érvényesítése érdekében.

A projekt operatív megvalósítása érdekében a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Biológiai Kutatóközpont egyenlő arányban hozták létre a HCEMM Nonprofit Kft-t, amely működteti a HCEMM Molekuláris Medicina Kiválósági Központot és a molekuláris medicina területén végez majd kutatási, szolgáltatási és képzési tevékenységet.

Honlap: https://www.hcemm.eu/
Ügyvezető: dr. Christoph W. Sensen
Cím: 6728 Szeged, Budapesti út 9.
E-mail: office@hcemm.eu
Telefon: +36 30 127 0121


Semmelweis Egyetem B52 Kft.

A Semmelweis Egyetem B52 Kft. az egyetem 1085 Budapest, Baross utca 52. sz. alatti új épületének tulajdonosaként biztosítja az épület teljes körű működtetését. A hét emeletes épület három szinten biztosítja feladatai ellátásához az egyetem támogató területei – a Jogi és Igazgatási Főigazgatóság, illetve az Informatikai Főigazgatóság – részére a feladatok ellátásához szükséges infrastukturát.

Ügyvezető: Czinderi Gábor
   Asszisztens: Tamás Eszter (+36 20/961 3567)
Üzemeltetésvezető: Bakos Sándor (+36 30/016 4921)
   Asszisztens: Nagy Rita (+36 20/670 1318)
Cím: 1085 Budapest, Baross u. 52. VI. emelet
E-mail: semmelweisb52.kft@outlook.hu


Egyetemi Vivó Club Kft.

A Semmelweis Egyetem prioritásként kezeli az egyetemi sporttevékenység kereteinek és lehetőségeinek bővítését, ami mind a hallgatók, mind pedig a foglalkoztatottak számára lehetővé teszi az egyetemhez kapcsolódó sportszervezetben történő aktív részvételt. E folyamat részeként a Semmelweis Egyetem az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel közösen, azonos mértékű üzletrésszel megalapították az Egyetemi Vívó Club Kft.-t abból a célból, hogy fellendítsék az egyetemi sportéletet, valamint megfelelő keretet teremtsenek a vívás sportág műveléséhez. Az együttműködés során az egyenlő tulajdonosi aránnyal létrehozott kft. biztosítja a hátteret a két egyetem közös vívóklubjának.

Ügyvezető (operatív): Horváth János József (+36 30 932 5763)
Ügyvezető (stratégiai): Ürögi Zsolt László (+36 20 825 0821)
E-mail: uni.vivoclub@gmail.com


Semmelweis BC22 Kft.

A Semmelweis BC22 Kft. az egyetem 1085 Budapest, Baross utca 22. sz. alatti új épületének tulajdonosaként biztosítja az épület teljes körű működtetését. A hét emeletes épület jelenleg két szinten biztosítja az egyetem támogató területei – mint a Központi Gazdasági Hálózat-irányítási Igazgatóság – részére a szükséges infrastruktúrát, majd a szükséges átalakításokat követően már öt emeleten további egyetemi oktatási és támogató területi szervezeti egységek elhelyezését.

Ügyvezető: dr. Skaliczky Andrea
Üzemeltetési vezető: Bakos Sándor
Cím: 1085 Budapest, Baross u. 52. VII. 710.
E-mail: semmelweisbc22.kft@gmail.com
Telefon: +36 30 016 49 21