Az egyetem Sportközpontja

A Semmelweis Egyetem hallgatói számos sportolási lehetőség közül választhatnak. A legtöbb karon a képzés teljes ideje alatt kötelező testnevelés órák vannak minden héten, amelyeket a Zágrábi úti Sportközpont tanárai vezetnek. A hallgatók részt vehetnek különféle szabadon választható sportágspecifikus órákon is, mint például a judo, aerobic, boulder, salsa, tenisz, jóga, frizbi vagy akár a zumba. Itt alap, illetve középhaladó szinten foglalkoznak az adott sportággal, heti egyszer 60 percben. Tovább az egyetemi sportélettel kapcsolatos Instagram oldalra →

Sportközpont →

Egyetemi sportegyesületek, csapatok

A kötelező klasszikus testnevelés órán túl az egyetem számos lehetőséget biztosít azoknak a hallgatóknak is, akik komolyabban szeretnének sportolni. Az egyetem saját röplabda-, kosárlabda-, kézilabda-, futsal-, cheerleader- és vízilabdacsapata folyamatosan várja az érdeklődőket. Emellett a Semmelweis Egyetem Sport Klub keretében is lehetőség van számos szakosztályban a sportolásra (a hagyományosabb asztalitenisz, labdarúgás, tenisz vagy tollas mellett cheerleading, bridzs, sakk, küzdősportok stb. is elérhetők).  Érdemes a szemeszter elején jelentkezni, de az esetek többségében egész évben van lehetőség a csatlakozásra. A különböző megmérettetésekre, mint például az egyetemek közötti bajnokságokra (MEFOB), illetve a Medikus Kupára, heti két-három sportági edzéssel készülnek.

Kedvezményes sportolási lehetőségek az egyetemen kívül

Emellett a Családbarát Egyetem Program munkatársai megállapodást kötöttek több sportolási lehetőséget biztosító sportlétesítménnyel, így a Semmelweis Egyetem hallgatói több budapesti intézményben is kedvezményesen vásárolhatnak jegyet. A kedvezményt adó sport és kulturális intézmények listája folyamatosan bővül.

kedvezményes sportolási lehetőségek →