Kultúra

Kulturális programok

Semmelweis Tavaszi Fesztivál

A két napos tavaszi eseményen a különböző művészeti ágakban (Virtuózok Viadala, Alkoss! Irodalmi pályázat, táncverseny, versmondó verseny) indulhatnak az egyetemi hallgatók. Mindazok számára, akik kíváncsiak a díjazottakra, ajánljuk fesztivál záróeseményét, a Jótékonysági Gálaestet.

Semmelweis Karnevál

A program célja, hogy a különböző nemzetiségű hallgatók közelebb kerüljenek egymáshoz. Az egyetem tavaszköszöntő multikulturális eseményének megszervezésén több hallgatói szervezet dolgozik együtt. Kísérőrendezvényén, a Food Festivalon 20 különböző ország mutatja be évről évre a nemzeti ételeit.

Matiné

A Semmelweis Matiné keretében interaktív kültéri játékokon túl, a sporteseményeken át, nyereményjátékok és quizek várják a közönséget. Remek alkalom ismerkedni, beszélgetni, sportolni.

Medikus Zenekar

A Semmelweis Egyetem Medikus Zenekarában elsősorban a Semmelweis Egyetem, de több más hazai felsőoktatási intézmény (BME, BCE, BGF, ELTE) hallgatója is játszik. A zenekar rendszeresen ad önálló koncerteket, de gyakran résztvevője az egyetemi rendezvényeknek is.

Szórakozás

Szórakozás

A Semmelweis Egyetemre járó hallgatók élete nem csak a tanulásról szól. A Hallgatói Önkormányzat (HÖK) számos programot és rendezvényt szervez a hallgatók számára, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek mind a magyar és a külföldi hallgatók körében. Az aktuális rendezvényekről a HÖK közösségi média felületein lehet bővebb információt találni  Facebook  |  Instagram 

Félévnyitó buli

A rendezvényen az egyetem összes karának hallgatója részt vehet évfolyamtól függetlenül, ahol közösen nyitják meg az előttük álló félévet. Helyszín az Akvárium Club szolgál, ahol 3 teremre 3 különféle zenei stílusra, élő koncertes előadókra számíthatnak a vendégek!

Retró bulik

A félév során a rendszeres retro partyk keretében a ’80-as, ’90-es, és a 2000-es évek fenomenális slágereire lehet mulatni.

Másodév Afterparty

Minden évben megünneplik a hallgatók, hogy a második évüket sikeresen teljesítették. 

White Coat Ceremony Afterparty

A klinikumi tanulmányaikba lépő orvostanhallgatók egyik legméltóságteljesebb pillanata, amikor átveszik a fehér köpenyüket a jól megérdemelt munkájuk sikereként. Az ünnepélyes keretek között megrendezett köpeny-átadó után a hallgatók egy felejthetetlen afterpartyn vehetnek részt, ahol koccinthatnak sikereikre.

Októberfeszt

A bajor hagyományokat megidéző Októberfeszten sörből és perecből sosincs hiány!

Halloween

A program keretében a hallgatók rémisztőbbnél rémisztőbb jelmezekbe öltöznek és közösen veszik birtokba Budapest utcáit és szórakozóhelyeit.

Vizsgatemető

Ez a buli zárja a vizsgaidőszakot. A sok munka és kitartó tanulás után mindenki megérdemel egy kis pihenést és szórakozást. 

Gólyaprogramok

Gólya rendezvények

Gólyatali

A Gólyatali az első, olyan rendezvény, amin a ponthirdetés után megismerkedhetnek a frissen felvételt nyert hallgatók egymással. Az Elméleti Orvostudományi Központban (EOK) tartott esemény kvízzel, játékos bemutatkozóval kezdődik. A délután folyamán bepillantást nyerhetnek a gólyák az egyetem mindennapjaiba. Bemutatkoznak a HÖK képviselői is, akik minden kérdésre válaszolnak és rengeteg hasznos információt osztanak meg.

Gólyatábor

Augusztus közepén a HÖK és az Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS) közösen szervezi meg a gólyatábort a festői szépségű Tatán. A hosszú tábornak köszönhetően sok-sok barátság születik már itt is, amik akár egy egész életen át is elkísérhetik a résztvevőket. 

A frissen felvett hallgatók az Egyetem által kiküldött első tájékoztató levéllel együtt kapják kézhez a táborszervezők meghívóját valamint a Gólyahír nevű kiadványt. (Az aktuális Gólyahír a HÖK honlapjáról érhető el.) A meghívó tartalmazza a tábor fontos részleteit, a jelentkezés mikéntjét, illetve a táborszervezők és a kari vezetők elérhetőségeit, akiket bármikor elérnek, ha a táborral kapcsolatban kérdésük van.  A Fórumnap keretén belül a résztvevők megismerkedhetnek a rektorral, a dékánokkal és néhány jövőbeli tanárral is. 

Gólyabál

A Nagyvárad Téri Elméleti Tömb a gólyabál idejére varázslatos helyszínné alakul. A Gólyabált hagyományosan a gólyák ünnepélyes keringője nyitja meg. Az est folytatásához neves zenekarok és DJ-k teremtik meg a remek hangulatot. 

Sport

Sportrendezvények

Az egyetem egészségnevelési programját több hallgatói sportesemény is színesíti.

  • Szeptemberben a Medencés Partyn a fürdőzés mellett közösségi játékokban is részt vehetnek az érdeklődő hallgatók. 
  • Az őszi/tavaszi félévben a jelentkezők számától függően indulnak a foci-, darts-, röplabda-, sörpong-, és kézilabdabajnokságok.
  • Mind két szemeszterben a NET Futás keretében a 22 emeletes Nagyvárad téri Elméleti Tömb lépcsőfokaival küzdhetnek meg a bátor jelentkezők.
  • Semmelweis Jégfarsang alkalmával a résztvevők váltóversenyen mérettethetik meg magukat, és a rendezvény nevéhez hűen jelmezes hallgatók lepik el a Városligeti Műjégpályát.
  • A Zágrábi úti Sporttelepen tartjuk az Egyetemi Sportnapot, amelyen mind a hat kar hallgatói megmozgathatják magukat, emellett étel-ital és chillzone várja azon hallgatókat, akik csak szurkolni jönnek el.
  • Az egyetemi év mindig legjobban várt eseménye a Medikus Kupa, ahol az ország 4 orvosi egyeteme küzd meg egymással. A háromnapos rendezvénynek minden évben a négy egyetemi város egyike ad otthont. A foci-, röplabda-, kézilabda-, kosárlabdacsapat várja a versenyezni vágyó jelentkezőket. Emellett a szurkolókat is várjuk a kupa meccsein, hiszen nélkülük nem az igazi egy mérkőzés sem.
  • A Semmelweis Egyetem Vízilabda Klubja folyamatosan indul hazai és külföldi bajnokságokon, tornákon, kupákon, amelyeken egyre több címet nyer el és nagy hallgatói szurkolótábort vonz nyílt mérkőzéseire.
  • A népszerű Beer-pong bajnokságon a sebészi precizitású dobókézzel megáldott hallgatók mérik össze célzó- és dobótudásukat.

Tudomány

Tudományos rendezvények

A hallgatók több rangos hazai és nemzetközi tudományos rendezvényen képviselik az egyetemet.

Az egyetemi honlap eseménynaptárában elérhetőek az aktuális események →