Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. május 18.
530637 Összes oltás

 

Gólyaprogramok

Gólya rendezvények

Gólyatali

A Hallgatói Önkormányzat által szervezett Gólyatali az első, olyan rendezvény, amin a ponthirdetés után megismerkedhetnek a frissen felvételt nyert hallgatók egymással. Az Elméleti Orvostudományi Központban (EOK) minden évben jó hangulatú esemény, mely kvízzel, játékos bemutatkozóval kezdődik. A délután folyamán bepillantást nyerhetnek a gólyák az egyetem mindennapjaiba. Hallgatói Önkormányzatban képviselői is bemutatkoznak, akik minden kérdésre válaszolnak és rengeteg hasznos információt adnak át friss szaktársaiknak.

Gólyatábor

A Semmelweis Egyetem Gólyatábora minden évben augusztus közepén kerül megrendezésre, a festői szépségű Tatán. Az eseményt a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) és az Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS) szervezi közösen, az egyetemre frissen felvett hallgatóknak. A hosszú tábornak köszönhetően sok-sok barátság születik már itt is, amik akár egy egész életen át is elkísérhetnek Benneteket. 

A frissen felvett hallgatók az Egyetem által kiküldött első tájékoztató levéllel együtt kapják kézhez a táborszervezők meghívóját és a Gólyahírt. A 2021-es Gólyahírt ide kattintva lehet elérni. A meghívó tartalmazza a tábor fontos részleteit, a jelentkezés mikéntjét, illetve a táborszervezők és a kari vezetők elérhetőségeit, akiket bármikor elérnek, ha a táborral kapcsolatban kérdésük van. 

 A táborban nem csak az ismerkedés izgalmas, mivel a szórakozás mellett sokat megtudhattok az egyetem működéséről is. A Fórumnap keretén belül megismerkedhettek a Rektorral, Dékánokkal és néhány jövőbeli tanárotokkal is. Részetek lehet egy kötetlen beszélgetésben velük, s így talán már nem fogjátok teljesen idegennek érezni magatokat az első napokon az egyetemen. Ehhez segítségetekre lesznek még a felsőbb éves hallgatók is, akik az IÖCS és a HÖK által vesznek részt a táborban. 

Gólyabál

Minden gólyának lehetősége van megtapasztalni a Nagyvárad Téri Elméleti Tömb varázslatos helyszínné való átalakulását a Hallgatói Önkormányzat és az Instruktor Öntevékeny Csoport hosszas munkájának köszönhetően. A Gólyabált ünnepélyesen keringő nyitja meg, melyre minden frissen felvett hallgató jelentkezhet. Élvezd az estbe nyúló rendezvényt mely során egyetemi polgárrá válsz. Ehhez több neves zenekar és DJ teremti meg a szükséges hangulatot. 

Kultúra

Kulturális programok

Semmelweis Tavaszi Fesztivál

Szintén tavaszi esemény, melynek keretein belül 2 napig nézhetjük a különböző művészeti ágak tehetségeit. Élvezhetjük a Virtuózok Viadalát, a Táncversenyt vagy akár a Versmondó versenyt is. Ha esetleg tehetségedet papírra vetnéd, az Alkoss! Irodalmi pályázaton is megmérettetheted magad. Mindazok számára, akik kíváncsiak a díjazottakra, ott a helyük az esemény záróestjén, a Jótékonysági Gálaesten.

Semmelweis Karnevál

Ezzel az eseménnyel köszöntjük minden évben a tavaszt. Multikulturális esemény, melynek megszervezésén több hallgatói szervezet együtt dolgozik. Célja az, hogy az egyetemen tanuló, különböző nemzetiségű hallgatók közelebb kerüljenek egymáshoz. A nemzetek hagyományait talán legjobban bemutatni különböző ételeiken keresztül lehetséges, ennek szellemében kerül megszervezésre a Karnevál kísérő rendezvénye, a Food Festival. Az esemény még finomabb, mint ahogy hangzik, mivel 20 különböző nemzet mutatja be ételeit évről évre.

Matiné

A Hallgatói Önkormányzat által szervezett Semmelweis Matiné az olyan ritka események közé tartozik, amely javarészt szabad téren kerül megtartásra. A rendezvény számos lehetőséget nyújt a vendégek számára. Az interaktív kültéri játékokon túl, a sporteseményeken át, nyereményjátékok és quizek is várják a hallgatóközönséget. A helyszínen számos ülő és pihenő hely van kialakítva, amelyek kiválóak arra, hogy barátainkkal, ismerőseinkkel vagy újonnan megismert társainkkal beszélgessünk, társalogjunk.  A rendezvény ideje alatt egy mini büfé várja az ételt vagy italt fogyasztani vágyó hallgatókat. Az esemény egy kiváló lehetőség arra, hogy más karok hallgatóival is megismerkedjünk, sportoljunk vagy beszélgessünk egy jót barátainkkal!

Medikus Zenekar

A Semmelweis Egyetem Medikus Zenekarában elsősorban a Semmelweis Egyetem, de több más hazai felsőoktatási intézmény (BME, BCE, BGF, ELTE) hallgatója is játszik. A zenekar rendszeresen ad önálló koncerteket, de gyakran résztvevői az egyetemi rendezvényeknek is.

Szórakozás

Szórakozás

A Semmelweis Egyetemre járó hallgatók élete nem csak a tanulásról és a hivatásuk legtökéletesebb elsajátításáról szól. Ahhoz, hogy a szakmai téren teljesíteni tudjanak kikapcsolódásra és szórakozásra is szükségük van. A Hallgatói Önkormányzat évről évre azon dolgozik, hogy számos programmal, rendezvénnyel kielégítse a legtöbb hallgató igényét ezzel segítve őket egyetemi életük során. 

Az éjszakai rendezvényeket egy félév során számos különböző helyszínen, több lemezlovassal és zenei előadóval rendezik, amelyek mindig nagy népszerűségnek örvendenek nem csak a magyar, de a külföldi hallgatók körében is! A bulikon Magyarország leghíresebb előadói is felléptek már a színpadra, de nagyon büszkék vagyunk a saját egyetemi DJ-inkre is, akikkel számos nem csak éjszakai rendezvényen is találkozhattok majd.

Érdemes bekövetni a Hallgatói Önkormányzat buli oldalát, ahol folyamatosan érhető el friss információs az aktuális rendezvényekről.

Félévnyitó buli

Ez az a rendezvény, ahol az egyetem összes karának hallgatója részt vesz évfolyamtól függetlenül és közösen nyitják meg az előttük álló félévet egy felejthetetlen estével. Az esemény otthonául általában az Akvárium Club szolgál, ahol 3 teremre 3 különféle zenei stílusra, élő koncertes előadókra számíthatnak a vendégeink!

Retró bulik

A félév során több buliban is visszatérünk a ’80-as, ’90-es, és a 2000-es évek fenomenális slágereihez, hogy egy retró party keretein belül mulatjuk át az éjszakát.

Másodév Afterparty

Minden évben megünneplik a hallgatók, amikor a második évüket sikeresen teljesítették. A hagyomány szerint ők egy kocsmatúrával indítják az estét, amit egy szórakozóhelyen folyatnak és közösen ünneplik meg a sikereiket.

White Coat Ceremony Afterparty

A klinikumi tanulmányaikba lépő orvostanhallgatók egyik legméltóságteljesebb pillanata, amikor átveszik a fehér köpenyüket a jól megérdemelt munkájuk sikere jeleként. Ezen ünnepélyes keretek között megrendezett köpeny-átadó után a hallgatók egy felejthetetlen afterpartyn vehetnek részt, ahol koccinthatnak sikereikre.

Októberfeszt

A bajor hagyományokat megidézve és Budapestre hozva őket évről-évre megtartjuk az Októberfeszt nevű rendezvényt. Itt sörből és perecből sosincs hiány!

Halloween

Az év egyik legfelkapottabb rendezvénye. Minden évben a hallgatók rémisztőbbnél rémisztőbb jelmezekbe öltöznek és közösen veszik birtokukba Budapest utcáit és szórakozóhelyeit.

Vizsgatemető

Ez a buli zárja a vizsgaidőszakot. A sok munka és kitartó tanulás után mindenki megérdemel egy kis pihenést és szórakozást. Ez az a rendezvény, ahol egy áttanult hónap után biztosan nem fogsz csalódni!

Sport

Sportrendezvények

Az egyetem egészségnevelési programját több hallgatói sportesemény is színesíti, amelyek többségének a Hallgatói Önkormányzat a szervezője.

Minden év szeptemberében rendezik, a Medencés Partyt, amelyen a fürdőzés mellett közösségi játékokban is résztvehetnek az érdeklődő hallgatók. 

Az őszi/tavaszi félévben a jelentkezők számától függen indulnak a foci-, darts-, röplabda-, sörpong-, és kézilabdabajnokságok.

Mind a két szemeszterben a NET Futás keretében a Nagyvárad téri Elméleti Tömb lépcsőfokaival küzdhetnek meg a bátor jelentkezők. 

A téli időszak sem marad esemény nélkül, hiszen a Semmelweis Jégfarsang alkalmával a résztvevők váltóversenyen megmérettethetik magukat, és a rendezvény nevéhez hűen kreatív jelmezes hallgatók lepik el a Városligeti Műjégpályát.

A Zágrábi úti Sporttelepen rendezik meg az Egyetemi Sportnapot, amely mind a hat kar hallgatói számára biztosít sportolási lehetőséget, emellett étel-ital és chillzone várja azon hallgatókat, akik csak szurkolni jönnek el. 

Az egyetemi év mindig legjobban várt eseménye a Medikus Kupa, ahol az ország 4 orvosi egyeteme száll harcba egymással. A 3 napos rendezvénynek minden évben a négy egyetemi város közül valamelyik ad otthont. Lehetőség van bekerülni a foci-, röplabda-, kézilabda-, kosárlabdacsapatba, vagy a szurkolói tábor tagjaként is lehetőség van részt venni, hiszen nélkülük nem lenne igazi egy mérkőzés sem. 

Talán az egyik legközkedveltebb programsorozat közé tartozik a Beer-pong bajnokság. A Hallgatói Önkormányzat pár éve, igen nagy sikernek örvendő, egész félévet átívelő Beer-pong bajnokságot szervez a sebészi precizitású dobókézzel megáldott hallgatóknak. Két fős csapatokat alakítva, előre meghirdetett helyen, több asztalon folyik a bajnokság. A győztes csapat a bajnoki cím elnyerésén túl, értékes, a bajnokság nevéhez méltó́ ajándékban részesül.

Tudomány

Tudományos rendezvények

A hallgatók több rangos hazai és nemzetközi tudományos rendezvényen képviselik az egyetemet. Az egyetem tudományos munkát végző hallgatói minden évben a Tudományos Diákköri Konferencián (TDK) mérettetik meg tudásukat. Az egyetem kiváló hallgatói közül sokan az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) is részt vesznek, amelyet minden évben más hazai felsőoktatási intézményben rendeznek meg. A Korányi Frigyes Tudományos Fórum az egyetem szakkollégiumának saját szervezésű konferenciája, ahol ugyancsak lehetőség van a tudományos munkák bemutatására.

Az egyetemi honlap eseménynaptárában elérhetőek az aktuális események →