Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. november 28.
465042 Összes oltás

Az egyetemen több hallgatói szervezet működik, amelyek többféle tudományos-, kulturális-, sportrendezvényt szerveznek. Az egyetem Hallgatói Önkormányzatai elsősorban érdekképviselettel foglalkoznak, de emellett a különféle rendezvények szervezésében is aktív szerepet vállalnak.

Kulturális programok

Kulturális programok

Az egyetem nagyobb létszámú rendezvényeit hagyományosan az Instruktor Öntevékeny Csoport tagjai szervezik közel 20 éve. Az új hallgatóknak elsőként minden nyáron  Gólyatábort majd ősszel Gólyabált szerveznek. A hatalmas bulin általában több mint ezerötszázan vesznek részt.

Tavasszal több hallgatói szervezet közös szervezésében tartják a Semmelweis Karnevált, melynek célja, hogy közelebb hozza a magyar, német és angol képzésben tanuló, a világ számos országából érkezett hallgatókat. A karnevál része a Nemzetközi Ételfesztivál, melyre hagyományosan a külföldi hallgatók készítenek kóstolót a nemzeti ételeikből a többieknek.

A Semmelweis Tavaszi Fesztivál programjain oktatók, hallgatók és munkatársak mutatják meg zenei, versmondó és tánc tehetségüket, majd egy gálaműsort tartanak a legjobb produkciókból.

A Semmelweis Egyetem Medikus Zenekarában elsősorban a Semmelweis Egyetem, de több más hazai felsőoktatási intézmény (BME, BCE, BGF, ELTE) hallgatója is játszik. A zenekar rendszeresen ad önálló koncerteket, de gyakran résztvevői az egyetemi rendezvényeknek is.

Sportrendezvények

Sportrendezvények

Az egyetem egészségnevelési programját több hallgatói sportesemény is színesíti, amelyek a Hallgatói Önkormányzatok Sportbizottságai szerveznek. Minden év szeptemberében rendezik meg a Medencés Party-t, amelyen az úszás mellett közösségi játékokat is élvezhetnek a résztvevők.  Az őszi/tavaszi Focibajnokság mellett nagy sikerrel rendezik az őszi/tavaszi NET Futást, amelyen a Nagyvárad téri Elméleti Tömb lépcsőfokaival küzdhetnek a bátor jelentkezők. A téli sportesemények közül említendő a Semmelweis Jégfarsang, amelyen a résztvevők ingyenesen korcsolyázhatnak a műjégpályán.

Az Egyetemi Sportnapot a Zágrábi úti Sporttelepen szervezik. A program mind a hat kar hallgatói számára nyitott csapatversenyekkel telik és bográcsfőzéssel zárul. A Medikus Kupa a hazai orvosképzés hallgatóinak háromnapos eseménye, amelyet minden évben más egyetemi városban rendeznek. Egyre több figyelmet kapnak a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub játékosai és nyitott meccsei, amelyek a nagyszámű hallgatói szurkolóközönséget vonzanak.

Tudományos rendezvények

Tudományos rendezvények

A hallgatók több rangos hazai és nemzetközi tudományos rendezvényen képviselik az egyetemet. Az egyetem tudományos munkát végző hallgatói minden évben a Tudományos Diákköri Konferencián (TDK) mérettetik meg tudásukat. Az egyetem kiváló hallgatói közül sokan az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) is részt vesznek, amelyet minden évben más hazai felsőoktatási intézményben rendeznek meg. A Korányi Frigyes Tudományos Fórum az egyetem szakkollégiumának saját szervezésű konferenciája, ahol ugyancsak lehetőség van a tudományos munkák bemutatására.

A gyógyszerészhallgatók a HuPSA közreműködésével az Országos Gyógyszerészhallgatók Konferenciáján képviselik az egyetemet.

Az egyetem hírportálján a hallgatói élet hírei is olvashatóak…