Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. november 28.
543542 Összes oltás

A kiemelkedő tudományos tevékenységek elismerésére a Semmelweis Egyetem öt egyetemi díjat alapított. Mindegyik díj évente egyszer adományozható.

A 2009-ben alapított Semmelweis Budapest Award olyan, világszerte elismert eredményeket felmutató, az élvonalból is kiemelkedő, az orvosbiológiai kutatás terén aktív külföldi tudós tevékenységét hivatott elismerni, akinek teljesítménye méltó az egyetem névadójának szellemiségéhez, és tekintélyes mértékben járul hozzá az élő természettudományos megismerés új útjainak felfedezéséhez és az emberiség javához.

A Semmelweis Emlékérem és Jutalomdíj az iskolateremtő kutatói életmű elismerésére, míg a Jendrassik Emlékérem a klinikai kutatások, a Huzella Emlékérem pedig az elméleti orvosbiológiai kutatások elismerésére alapított, magas erkölcsi elismerést jelentő kitüntetés. A Semmelweis Emlékérem és Jutalomdíj jelölés, míg a másik két elismerés pályázat útján nyerhető el.

A 2010-es alapítású Hugonnai Vilma Emlékérem odaítélésével a Semmelweis Egyetem a fiatal női orvosok-kutatók munkásságát ismeri el az utánpótlás nevelés érdekében. A díj pályázat útján nyerhető el.

a Semmelweis Budapest Award díjazottak a linkre kattintva olvashatók
a Semmelweis Ignác emlékérem díjazottak a linkre kattintva olvashatók
a Jendrassik Ernő emlékérem díjazottak névsora a linkre kattintva olvasható
a Huzella Tivadar emlékérem díjazottak a linkre kattintva olvashatók
a Hugonnai Vilma emlékérem díjazottak a linkre kattintva olvashatók

Az egyetem legkiválóbb kutatóit évente magas állami kitüntetésekre is felterjesztik, és az utóbbi években számos egyetemi professzor kapott állami elismerést (Széchenyi-díj, Szent-Györgyi Albert-díj, Apáczai Csere János-díj, Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje, Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje stb.).