A Semmelweis Egyetem egyedülálló a hazai egészségtudományokat oktató egyetemek között. Több mint 250 éves tradíciójával óriási szaktudást halmozott fel, több százezren szereztek itt diplomát, köztük számos nagynevű tudós. Kiválóságai, tudományos és szakmai eredményei világszerte elismertek.
Helyünk az egyetemi rangsorokban

Az egyetemi rangsorok (rankingek) a felvételi előtt állók választását is megkönnyíthetik. Különösen alkalmasak erre a különböző szakterületi – kisebb tudományterületre szűkített – listák. A Semmelweis Egyetem évről-évre emelkedő helyet foglal el a hazai és nemzetközi összegyetemi és szakterületi rangsorokban is. 

Az aktuális helyezéseink a vonatkozó cikkekben olvashatók →

Az intézmény hat karán négy nyelven (magyar, angol, német, olasz) folynak a képzések, és biztosítanak a hallgatóinknak naprakész és alapos felkészülést válaszul a modern kor kihívásaira. Az egyetem fő célja lépést tartani a nemzetközi trendekkel, elérhetővé tenni a jövőt jelentő technológiákat, inspiráló környezetet teremteni a hallgatók számára. Számos lehetőség mellett a Semmelweis tehetséggondozási programokkal is segíti a legkiválóbbakat. Minden évben több mint 1500 hallgató szerez diplomát a Semmelweis Egyetem karain, és a frissen végzettek egy-három hónapon belül megtalálják első munkahelyüket is. 

Az egyetem négy egészségügyi középfokú szakképző intézménye ingyenes, iskolarendszerű, illetve érettségire épülő, technikumi, szakgimnáziumi és szakképző iskolai képzéseket kínálnak.

A Semmelweis Egyetemen posztgraduális program, rangos konferenciák, kutatói ösztöndíjak, nemzetközi partnerkapcsolatok, pezsgő kulturális- és sportélet, valamint számos más lehetőség segíti a szakmai fejlődést, továbbfejlődést, és biztosít életre szóló karriert a legtehetségesebbeknek. 

Kapcsolódó oldalak