…ahol a talentum és az inspiráció találkozik.

A Semmelweis Egyetem évente számos nagyobb és kisebb tudományos rendezvényt szervez.

A korábbi Semmelweis Kutatói Szalon, mai nevén Tudományos és Üzleti Szalon 2012 óta a Semmelweis Egyetem elit tudományos fóruma, amely lehetőséget ad arra, hogy díjakban, kitüntetésekben vagy vezetői kinevezésekben részesülő tudósaink, valamint tehetséges fiatal kutatóink kivételes intellektuális közegben és környezetben mutatkozhassanak be.

Az egyetem által alapított díjak átadása minden évben tudományos fórumok keretében történik. Emellett az egyetem számos nemzetközi konferenciát, kongresszust is szervez, melyek közül kiemelkedik az 1992 óta évente megrendezett Semmelweis Symposium. Az esemény a Semmelweis Egyetem legrangosabb éves tudományos rendezvénye, amely bemutatja a legújabb tudományos eredményeket és innovációkat, és kiváló fórum a nemzetközi tudásátadásra és kapcsolatépítésre. Az előadásokat nemzetközileg elismert szakértők, a Semmelweis Egyetem öregdiákjai és nagyra becsült munkatársai tartják. 

Az egyetemi rendezvények több országos és nemzetközi eseményhez kapcsolódnak. Ezek közül kiemelkedik a Kutatók Éjszakája minden év szeptemberének negyedik péntekén, amelyen a különleges programokra több ezer érdeklődőt várnak. A rendezvény célja, hogy közérthetően mutassa be az egyetem tudományos eredményeit. Emellett a programon keresztül bemutatható a fiatalok számára az egészségügyi terület szépsége, és a pályaválasztás előtt állók alaposan megismerhetik az intézményt.

Az aktuális eseményekről, előadásokról az egyetemi Eseménynaptárban tájékozódhat.