Kedves Szülő!

Az EFOP-1.9.5-VEKOP-16-2016-00001 „A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése” című kiemelt projekt keretében „Gyöngyhalász” elnevezéssel szülőcsoportokat indítunk eltérő fejlődésű gyermeket nevelő családok számára folyamatos kezdéssel, melyeken a részvétel ingyenes.

Ha az Ön családjában sérült gyermeket (is) nevelnek, és ő vagy valamely testvére még nem érte el az iskoláskort, akkor szeretettel várjuk Önt akár egyedül, akár párjával, vagy más családtagjával együtt az 5 alkalmas, alkalmanként 4 órás foglalkozás-sorozatunkra.

A tematikus csoportok célja a speciális helyzetben levő családok működésével, a párkapcsolattal, a megváltozott élethelyzetre reagáló szülői szerepekkel, a gyermek eltérő fejlődésével kapcsolatos ismeretek átadása, valamint a résztvevők érzelmi támogatása, a szerteágazó szülői szerepekben történő megerősítése, a belső erőforrások tudatosítása, felszínre hozása.

Az alkalmak lehetőséget nyújtanak arra is, hogy a szülők megtapasztalhassák a többi csoporttag odafigyelését, támogatását, visszajelzését, sőt, a közös munka bepillantást enged abba is, hogy a nehéz vagy különleges élethelyzetek kezelésében mások hogyan gondolkodnak, éreznek, cselekednek.

A tematika rugalmasan alkalmazkodik egy-egy csoport igényeihez, kérdéseihez. A 10-12 fős csoportot 2 képzett és tapasztalt szakember vezeti.

Helyszín: Országosan, a felmerülő igényeknek megfelelően.

A csoportokat a jelentkezések függvényében folyamatosan indítjuk, az időpontokat az igények figyelembevételével egyeztetjük.

Jelentkezni a szuloszakembercsoportok@csbo.hu e-mail címen lehet, név és telefonszám megadásával. Ezt követően kollegáink felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy időpontot tudjanak egyeztetni