A központi oktatási egységek a karoktól függetlenül működnek.

E-Learning és Digitális Tartalomfejlesztő  Igazgatóság

Az E-learning és Digitális Tartalomfejlesztő Igazgatóság hosszú távú stratégiai célja a Semmelweis Egyetem elektronikus tananyag-fejlesztési tevékenységének összefogása, valamint az egyetemi elearning felület (Moodle) üzemeltetése. Az információs és kommunikációs technikákat egyaránt a tanulás szolgálatába állító e-learning módszer 2011 óta működik az egyetemen.

Tovább az E-learning és Digitális Tartalomfejlesztő Igazgatóság honlapjára →

Szaknyelvi Intézet

20130814-IMG_2393-nyelvtanulas-stock-web A Szaknyelvi Intézet (régen Lektorátus; Nyelvi Kommunikációs Igazgatóság) fő tevékenysége a hallgatók idegen nyelvi oktatása és vizsgáztatása egészségügyi szaknyelvből: orvosi, fogorvosi, gyógyszerészeti, egészségügyi informatikai területen. Az intézet hét nyelvet oktat, egyedülállóan a magyarországi orvosegyetemek között: latin, angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz. A nyelvórákon lehetőség nyílik az egyetemi záróvizsgára felkészítő csoportokban elsajátítani a követelményeknek megfelelő anyagot minden nyelvből.

Tovább a Nyelvi Kommunikációs Igazgatóság honlapjára →

Testnevelési és Sportközpont

 20130410-SE-sportnap-89-webA Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportközpontja irányítja az Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar hallgatói részére a kötelező testnevelést, valamint a tanórán kívüli sportot. Szabadidős sport keretében lehetőség van az egyetem által szervezett Medikus Kupa sportágak edzésein (kézilabda, kosárlabda, röplabda /férfi-női/, labdarúgás /férfi/), valamint az egyéb sportági edzéseken részt venni. A Sportközpont igény szerint szervez tömegsporttáborokat is.

Tovább a Testnevelési és Sportközpont honlapjára →