Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. január 19.
508193 Összes oltás
AZ EGYETEM KÖZÉPFOKÚ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁINAK ONLINE NYÍLT NAPJA
2022. JANUÁR 27. 9:00

A nyílt napon egy időben ezer érdeklődő tud részt venni. A programot Zoomon keresztül tartjuk, melynek a linkjét a regisztrációt követően automatikusan megküldjük az érdeklődőknek.  A regisztráció során lehetőség van előzetesen kérdéseket is beküldeni. 

PROGRAM
09:00 – 09:05 Rektori köszöntő
A Semmelweis Egyetem Online Nyílt Napjának megnyitóján dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora köszönti az érdeklődőket.
09:05 – 09:25 Legyél Te is bókay-s! – Igazgatói köszöntő és bemutatófilm
Röviden bemutatjuk iskolánkat, majd ezt követően ismertetjük a szakképzés jelenlegi helyzetét és az iskolánkban folyó ágazati képzéseket. Semmelweis Egyetem Bókay János Többcélú Szakképző intézménye várja azon érdeklődőket, tanulni vágyókat, akik elkötelezettek embertársaik segítésében, ápolásában. Iskolánk olyan magas színvonalú képzést nyújt, amellyel a munkaerőpiacon bárhol el tudnak helyezkedni, szakmailag megállják helyüket. 
09:25 – 09:40 Kérdések és válaszok – Bókay János Többcélú Szakképző Intézmény
Interaktív beszélgetés az iskola igazgatójával és egy hallgatóval
09:40 – 09:50 Bemutatkozik a Raoul Wallenberg iskola
Bemutatkozik az ország legnagyobb, humán szakmákat képző intézménye, amely modern oktatási környezetben, magasan képzett oktatókkal várja az egészségügyi, szociális és pedagógiai szakmák iránt érdeklődőket. 
09:50 – 09:58 Legyél Te is raoulos diák!
Válassz egészségügyi, szociális vagy pedagógiai képzéseink közül! Prezentációval kísért előadás a nyolcadikosoknak a technikumi (egészségügy, szociális), a szakgimnáziumi (pedagógia) és a szakképző (szociális ápoló és gondozó) 9. évfolyamon induló képzésekről, a jelentkezés feltételeiről, az iskola szolgáltatásairól, oktatási-nevelési elveiről, a munkaerőpiaci és továbbtanulási lehetőségekről.
09:58 – 10:05 Leérettségiztél? Érdekelnek a segítő szakmák? Válassz széles szakmakínálatunkból! – Raoul Wallenberg Többcélú Szakképző Intézmény
Prezentációval kísért előadás az érettségi végzettséggel rendelkező, szakképzés iránt érdeklődőknek a technikumi (egészségügy, szociális), és a szakgimnáziumi (pedagógia) szakmajegyzék és szakmalista szerinti induló képzésekről, a jelentkezés feltételeiről, az iskola szolgáltatásairól. Az előzetes tudás beszámításának és az ingyenes képzések lehetőségéről, a szakmai gyakorlat teljesítéséről, elhelyezkedési lehetőségekről, ösztöndíjról, szakképzési munkaszerződésről.
10:05 – 10:20 Legyél te is semmelweises! – bemutatkozik a Semmelweis Ignác Többcélú Szakképző Intézmény
Szeretnéd megtudni, hogy miért is legyél semmelweises? Miért legyél általános ápoló, vagy klinikai laboratóriumi szakasszisztens? A pedagógiai ágazat, vagy a szociális ágazat áll inkább hozzád közelebb? Várunk téged! Legyél te is semmelweises!
10:20 – 10:30 Bemutatjuk képzéseinket: Miért legyek inkább általános ápoló?
A Semmelweis Ignác iskola rövid iskolatörténeti bemutatása után a pályaorientációt segítendő áttekintjük a középiskolák típusait és az iskola által indítani kívánt ágazatok/szakmák/szakmairányokat. Programunk általános tájékoztató gyereknek, szülőnek egyaránt.
10:30 – 10:40 “Irány a Kanizsai” – bemutatkozik a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézménye (Salgótarján)
Ha szeretnél segítő szakmában elhelyezkedni és segíteni mások életén, betegségein, hétköznapi hős lenni esetleg a jövő generációi nevelésének részese lenni, a gyermekek fejlődésében segítő szerepet betölteni vagy szívesen közreműködsz gondozásban, nevelésben, fejlesztésben és jól értesz a gyerekek nyelvén, elhivatottságot érzel az idős emberek mindennapjainak megkönnyítésére, fejlesztésére megtaláltad a számodra megfelelő középiskolát. 
10:40 – 10:50 “Miért a Kanizsai?” prezentáció a salgótarjáni Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézményben folyó képzésekről
Ha szeretsz idősekkel, gyerekekkel foglalkozni, értesz a nyelvükön, segíteni szeretnél, elhivatottságot érzel az egészségügy, a szociális és a pedagógiai terület iránt, nálunk a helyed!

 

REGISZTRÁLOK