Célunk, hogy hallgatóink modern, inspiráló környezetben, 21. századi technikai megoldások igénybevételével, a legkiemelkedőbb oktatók segítségével sajátíthassák el naprakész tudásukat.

Az itt megszerzett diplomák többsége hivatalosan elismert az Európai Unióban és a világ több más országában is. A Semmelweis Egyetem a hazai felsőoktatási rangsorok élmezőnyében szerepel, nemzetközi elismertségét pedig jól mutatja, hogy a világ mintegy 109 országából jönnek ide tanulni. Az egyetem hat karán tanuló hallgatók száma jóval meghaladja a 10 ezer főt és ez a szám folyamatosan növekszik. A túljelentkezés három-ötszörös. 

Az itt tanulókat pezsgő hallgatói élet, számos hivatalos tanrenden kívüli program várja, az elsőévesek gólyatáborától kezdve a különböző sporteseményeken át a Semmelweis Tavaszi Fesztiválig, s más kulturális programokig. A kiterjedt nemzetközi kapcsolatoknak köszönhetően számos csereprogram is elérhető Európában és világszerte. 

Lépést tartani a nemzetközi trendekkel, elérhetővé tenni a jövőt jelentő technológiákat, inspiráló környezetet teremteni – ez a Semmelweis Egyetem fő törekvése.

Általános tudnivalók

Az egyetem felvételi eljárására vonatkozó általános tudnivalók (jelentkezési határidők, jelentkezés menete, pontszámítás, jogszabályi háttér, stb.) a Kulturális és Innovációs Minisztérium Oktatási Hivatala által működtetett hivatalos felsőoktatási felvételi portál, a felvi.hu tájékoztató oldalain olvashatók

Az egyetem szeptemberi képzéseinek meghirdetései (szakismertető, követelmények karokra, szakokra lebonthatóan) a felvi.hu honlap intézményi aloldalán találhatók meg

Kari tanulmányi osztályok

Az egyes alap- és mesterképzésekre, valamint a szakirányú továbbképzésekre vonatkozó bővebb információért az alábbi kari Tanulmányi Osztályokon lehet érdeklődni:

Általános Orvostudományi Kar (ÁOK)
Telefon: 06/1-317-9057
E-mail: tanulmanyi.aokdekani@med.semmelweis-univ.hu

Egészségügyi Közszolgálati Kar (EKK)
Telefon: 06/1-459-1500/55635
E-mail: dekani@ekk.sote.hu

Egészségtudományi Kar (ETK)
Telefon: 06/1-486-5940
E-mail: to@se-etk.hu

Fogorvostudományi Kar (FOK)
Fogorvos Szak
Telefon: 06/1-459-1500/55338
E-mail: teplan-gal.orsolya@dent.semmelweis-univ.hu

Digitális Fogászati Tervezés Szak
Telefon: 06/1-459-1500/55258
E-mail: mizak.tunde@semmelweis.hu

Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK)
Telefon: 06/1-266-8884
E-mail: dhivatal@pharma.semmelweis-univ.hu

Pető András Kar (PAK)
Telefon: 06/1-224-1556
E-mail: balogh.emese_celeszta@semmelweis-univ.hu