Célunk, hogy hallgatóink modern, inspiráló környezetben, 21. századi technikai megoldások igénybevételével, a legkiemelkedőbb oktatók segítségével sajátíthassák el naprakész tudásukat.

A Semmelweis Egyetem a hazai felsőoktatási rangsorok élmezőnyében szerepel, nemzetközi elismertségét pedig jól mutatja, hogy a világ öt kontinenséről szásznál is több országból jönnek ide tanulni. A túljelentkezés három-ötszörös, az egyetem hat karán tanuló hallgatók száma folyamatosan növekszik.  A Semmelweisen megszerzett diplomák többsége hivatalosan elismert az Európai Unióban és a világ több más országában is. 

Lépést tartani a nemzetközi trendekkel, elérhetővé tenni a jövőt jelentő technológiákat, inspiráló környezetet teremteni – ez a Semmelweis Egyetem fő törekvése.

Általános tudnivalók

Az egyetem felvételi eljárására vonatkozó általános tudnivalók (jelentkezési határidők, jelentkezés menete, jogszabályi háttér, stb.) a hivatalos felsőoktatási felvételi portál, a felvi.hu tájékoztató oldalain olvashatók. A 2024-től életbelépő felvételi rendszer szerinti intézményi pontszámításról és a szóbeli felvételire vonatkozó információkról önálló oldalon tájékoztatjuk a felvételizőket.

felvételi 2024

Rektori tanácsok a felvételiző diákok számára

Dr. Merkely Béla rektor szerint fontos, hogy a fiatalok a választott szakmájukra hivatásként tekintsenek. Véleménye szerint a nyelvvizsga jelentősége nagyon nagy – melyet angol nyelvből mindenképpen ajánlott megszerezni. A Semmelweis Egyetemen a nyelvvizsgáért, az oktatási, művészeti és sportteljesítményért 50 pontot lehet kapni, a másik 50 pontot pedig a személyes beszélgetés során tudják megszerezni a diákok. A szóbeli felvételin az egyetem többek között arra kíváncsi, hogy mi érdekli a diákokat a választott szakmán és szakon belül. A személyes találkozás két, – azoknál a szakoknál, ahol készségfelmérés is történik, három – részből áll. 

A rektor szerint az a legfontosabb, hogy a középiskola utolsó két évében a felvételizők céltudatosan készüljenek a továbbtanulásra, hiszen az orvos- és egészségtudományi területen valamennyi képzésen hosszú évek óta a Semmelweis Egyetemen a legmagasabbak a ponthatárok, ide szeretnének a legtöbben bekerülni. Tovább a felvételizőknek szóló teljes cikkhez! →

Felvételi tájékoztatók

Felvételi tájékoztatók

Hallgatói élet

Az itt tanulókat pezsgő hallgatói élet, számos hivatalos tanrenden kívüli program várja, az elsőévesek gólyatáborától kezdve a különböző sporteseményeken át a Semmelweis Tavaszi Fesztiválig, s más kulturális programokig. A kiterjedt nemzetközi kapcsolatoknak köszönhetően számos csereprogram is elérhető Európában és világszerte. 

A Semmelweis Újság Felvételi különszáma az Educatio kiállítás kapcsán megjelenő kiadvány, melyben bemutatkozik az intézmény hat kara, tehetséggondozó programjai, a kollégiumi lehetőségei, valamint középfokú szakképző iskolái is. Az érdeklődők nemcsak az itt folyó képzéseket ismerhetik meg, de az is kiderül a magazinból, miért számít a Semmelweis nemcsak ország-, hanem világszerte is kivételes szakegyetemnek, melyek a legnépszerűbb képzései, valamint milyen élmények és programok várnak az elsőévesekre, ha az intézményt választják. A fotókkal gazdagon illusztrált kiadvány nemcsak az itt folyó oktatói munkába, de a betegellátói és kutatói tevékenységbe is betekintést nyújt.