45 076 505 forint

Célunk, hogy hallgatóink modern, inspiráló környezetben, 21. századi technikai megoldások igénybevételével, a legkiemelkedőbb oktatók segítségével sajátíthassák el naprakész tudásukat.

Az itt megszerzett diplomák többsége hivatalosan elismert az Európai Unióban és a világ több más országában is. A Semmelweis Egyetem a hazai felsőoktatási rangsorok élmezőnyében szerepel, nemzetközi elismertségét pedig jól mutatja, hogy a világ mintegy 109 országából jönnek ide tanulni. Az egyetem hat karán tanuló hallgatók száma jóval meghaladja a 10 ezer főt és ez a szám folyamatosan növekszik. A túljelentkezés három-ötszörös. 

Az itt tanulókat pezsgő hallgatói élet, számos hivatalos tanrenden kívüli program várja, az elsőévesek gólyatáborától kezdve a különböző sporteseményeken át a Semmelweis Tavaszi Fesztiválig, s más kulturális programokig. A kiterjedt nemzetközi kapcsolatoknak köszönhetően számos csereprogram is elérhető Európában és világszerte. 

Lépést tartani a nemzetközi trendekkel, elérhetővé tenni a jövőt jelentő technológiákat, inspiráló környezetet teremteni – ez a Semmelweis Egyetem fő törekvése.

Általános tudnivalók

Az egyetem felvételi eljárására vonatkozó általános tudnivalók (jelentkezési határidők, jelentkezés menete, pontszámítás, jogszabályi háttér, stb.) a Kulturális és Innovációs Minisztérium Oktatási Hivatala által működtetett hivatalos felsőoktatási felvételi portál, a felvi.hu tájékoztató oldalain olvashatók

Az egyetem szeptemberi képzéseinek meghirdetései (szakismertető, követelmények karokra, szakokra lebonthatóan) a felvi.hu honlap intézményi aloldalán találhatók meg

Kari tanulmányi osztályok

Az egyes alap- és mesterképzésekre, valamint a szakirányú továbbképzésekre vonatkozó bővebb információért az alábbi kari Tanulmányi Osztályokon lehet érdeklődni: