Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. november 28.
543542 Összes oltás

A Semmelweis Egyetem az oktatási és kutatási tevékenysége mellett Magyarország egyik legnagyobb gyógyító intézménye is, a klinikák és az egészségügyi ellátást is végző intézetek mintegy két és fél millió esetet  látnak el évente. A közel negyven, az ellátás jóformán teljes spektrumát lefedő szervezeti egység négy fő klinikai tömbben (Belső Klinikai Tömb, Külső Klinikai Tömb, Városmajori Klinikai Tömb, Szent Rókus Klinikai Tömb) helyezkedik el. 

A Semmelweis Egyetem az ország egyik legnagyobb betegellátó intézménye, mintegy 6,4%-át gyógyítja a hazai járó és fekvő betegeknek. A Közép-magyarországi régió eseteinek 17%-át látja el. 2021-ben 87 ezer fekvőbeteg több, mint 162 ezer esetét és 471 ezer járóbeteg 2,7 millió esetét látta el az Egyetem. Jelenleg 1934 aktív és 360 krónikus fekvőbetegágy van.

A Semmelweis Egyetem betegellátó tevékenységét a legmagasabb progresszivitási szintnek megfelelően végzi, számos területen úgynevezett csúcsellátó, vagyis ide kerülnek a legsúlyosabb állapotú betegek. A megfelelő diagnózis felállítását számos világszínvonalú műszer segíti, több szakterületen (például egyes szervtranszplantációk esetében) bizonyos beavatkozások csak itt érhetőek el. 

Az egyetemen a betegellátás elválaszthatatlan részét képezi az orvos- és egészségtudományi képzésnek, melynek hazai és nemzetközi elismertsége is magas.

A gyógyító munkát végző egységek közvetlenül a Klinikai Központ irányítása alá tartoznak.

Tovább a Semmelweis Egyetem klinikáihoz és gyógyító intézeteihez…