Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. szeptember 25.
392128 Összes oltás

A Semmelweis Egyetem az oktatási és kutatási tevékenysége mellett Magyarország egyik legnagyobb gyógyító intézménye is, a klinikák és az egészségügyi ellátást is végző intézetek mintegy két és fél millió esetet  látnak el évente. A közel negyven, az ellátás jóformán teljes spektrumát lefedő egység négy fő klinikai tömbben (Belső Klinikai Tömb, Külső Klinikai Tömb, Városmajori Klinikai Tömb, Szent Rókus Klinikai Tömb) helyezkedik el. 

Az egyetem önmagában a magyar lakosság egészségügyi ellátási szükségleteinek mintegy 5 százalékát biztosítjahavonta nagyságrendileg 200 ezer a járóbeteg esetek és 11,6 ezer az osztályos fekvőbeteg esetek száma. Több mint 2 100 aktív és 65 rehabilitációs ággyal működik, emellett egynapos ellátást évente mintegy 14 000 betegnek nyújt az intézmény.

A Semmelweis Egyetem betegellátó tevékenységét a legmagasabb progresszivitási szintnek megfelelően végzi, számos területen úgynevezett csúcsellátó, vagyis ide kerülnek a legsúlyosabb állapotú betegek. A megfelelő diagnózis felállítását számos világszínvonalú műszer segíti, több szakterületen (például egyes szervtranszplantációk esetében) bizonyos beavatkozások csak itt érhetőek el. 

Az egyetemen a betegellátás elválaszthatatlan részét képezi az orvos- és egészségtudományi képzésnek, melynek hazai és nemzetközi elismertsége is magas.

A gyógyító munkát végző egységek közvetlenül a Klinikai Központ irányítása alá tartoznak.

Tovább a Semmelweis Egyetem klinikáihoz és gyógyító intézeteihez…