33 186 477 forint

A Semmelweis Egyetem oktatási és kutatási tevékenysége mellett Magyarország egyik legnagyobb gyógyító intézménye is: a klinikák és az egészségügyi ellátást is végző intézetek több mint két és fél millió esetet  látnak el évente. A csaknem negyven, az ellátás jóformán teljes spektrumát lefedő szervezeti egység négy fő klinikai tömbben (Belső Klinikai Tömb, Külső Klinikai Tömb, Városmajori Klinikai Tömb, Szent Rókus Klinikai Tömb) helyezkedik el. 

A Semmelweis Egyetem az ország egyik legnagyobb betegellátó intézménye, mintegy 6,4%-át gyógyítja a hazai járó- és fekvőbetegeknek. A Közép-magyarországi régió eseteinek 17%-át látja el. 2022-ben 93,7 ezer fekvőbeteg több mint 166 ezer esetét és 447 ezer járóbeteg 2,7 millió esetét látta el az egyetem. Jelenleg 1944 aktív és 354 krónikus fekvőbetegágy van.

A Semmelweis Egyetem betegellátó tevékenységét a legmagasabb progresszivitási szintnek megfelelően végzi, számos területen úgynevezett csúcsellátó, vagyis ide kerülnek a legsúlyosabb állapotú betegek. A megfelelő diagnózis felállítását számos világszínvonalú műszer segíti, több szakterületen (például egyes szervtranszplantációk esetében) bizonyos beavatkozások csak itt érhetőek el. 

Az egyetemen a betegellátás elválaszthatatlan részét képezi az orvos- és egészségtudományi képzésnek, melynek hazai és nemzetközi elismertsége is magas.

A gyógyító munkát végző egységek közvetlenül a Klinikai Központ irányítása alá tartoznak.

Tovább a Semmelweis Egyetem klinikáihoz és gyógyító intézeteihez…