Állásfoglalás a tanszéki levelezés engedély nélküli nyilvánosságra hozataláról

A Semmelweis Egyetem Klinikai Pszichológia Tanszékének állásfoglalása a 2019. évi CXI. Törvénnyel (egyes törvényeknek az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésével, valamint a bizonytalan minőségű, tisztázatlan hátterű egészségügyi szolgáltatók tevékenységének visszaszorításával összefüggő módosításáról) kapcsolatban

Összefoglaló a 2019. évi CXI. törvényről: a módosítások lényege, várható változások a gyakorlatban szakértői vélemények alapján (Bolcsó Dániel cikke, Index.hu, 2020.01.28)

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ alap-és működési keresője (klinikai szakpszichológusok és pszichoterapeuták működési nyilvántartása)

Az  Egészségügyért Felelős Államtitkárság és az Emberi Erőforrások Minisztériumának állásfoglalása a Büntetőtörvénykönyv módosításáról. 2020.02.10.

Tájékoztató a Magyar Orvosi Kamara Dipolomások Területi Szervezete (MOK DTESZ) tagságának a bizonytalan minőségű, tisztázatlan hátterű egészségügyi szolgáltatók tevékenységének visszaszorítását célzó törvényről (2019. évi CXI. törvény) – 2019.12.21.

2019. évi CXI. törvény: egyes törvényeknek az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésével, valamint a bizonytalan minőségű, tisztázatlan hátterű egészségügyi szolgáltatók tevékenységének visszaszorításával összefüggő módosításáról. Érvényes: 2020. 02. 15-től

A Klinikai Pszichológia Tanszék álláspontja a Pszichológus Kamara törvénytervezetről, 2017.07.05.

Dr. Urbán Éva – Jogi kifogások az MPK törvénytervezettel kapcsolatban. Konzultációs fórum az MPK törvénytervezetről. Budapest, 2017.06.29.

A Magyar Pzichiátriai Társaság állásfoglalása a Magyar Pszichológus Kamarát létrehozó törvény tervezetéről. Budapest, 2016.03.16.

Elnöki összefoglaló a Szakmai Kollégium Klinikai Pszichológia Tagozatának 2011. május és 2015. december 31. közötti munkájáról

Dr. Perczel Forintos Dóra és Dr. Vargha András a Pszichológus Kamarai törvénytervezetről, a felvétel az alábbi linken elérhető: http://rtl.hu/rtlklub/magyarulbaloval/pszichologusok-kamara-ketelyek

Magyar Narancs cikk a Pszichológus Kamarai törvénytervezetről az alábbi linken elérhető: http://magyarnarancs.hu/belpol/jogositvany-a-lelekhez-98515

Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Pszichoszomatikus Osztály (Tündérhegy) – Állásfoglalás a Magyar Pszichológus Kamara törvénytervezetről 

Pszichológus Összefogás Napja_2014. június- Magyar Pszichológus Kamara vagy MOK Diplomás Tagozat? 

Az egészségügyi államtitkár válasza a kamarai törvénytervezettel kapcsolatban

Levél az egészségügyi államtitkárnak a Pszichológus Kamarai törvénytervezettel kapcsolatban

Levél Balogh Zoltán Miniszter úrnak a Pszichológus Kamarai törvénytervezettel kapcsolatban

Egészségpszichológiai beavatkozások az alapellátásban

A szakmai kollégiumi tagozatok és tanácsok javasolt teendői és munkarendje

Tájékoztatás a Szakmai Kollégium Klinikai Pszichológia Tagozatának 2011/2012 tanévi tevékenységéről

Dr. Perczel Forintos Dóra: Egyeztetés a minimumfeltételekről 2012. nov.

Tájékoztatás a szakmai minimumfeltételekről – Klinikai Szakpszichológia és Pszichoterapeuta Klinikai Szakpszichológus Tagozat 2012. nov.

Klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológiai gyermek- és felnőtt szakambulancia minimumfeltételei (pszichodiagnosztikai eszközök)

MŰKÖDÉSI ENGEDÉLY MEGHOSSZABBÍTÁSA A működési engedély meghosszabbításával kapcsolatos információ az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal oldalain érhető el (www.eekh.hu). Az ügyintézéshez szükséges formanyomtatvány ITT érhető el.