Szakambulanciánkra való bejelentkezéshez részletes pszichiáter szakorvosi beutaló szükséges (melyen szerepelnek a jelen panaszok, a kezelési előzmények (pszichiátriai anamnézis), pszichés státusz, diagnózis(ok) és terápiás javaslat (a pszichoterápia indikációja)!

Bejelentkezés: A beutaló (és ambuláns lap) elküldésével a klinpszicho.szakamb@med.semmelweis-univ.hu címre.

Elérhetőség

1091 Budapest, IX. Üllői út 25. I. emelet

Tel: 1/459-1493

Email: klinpszicho.szakamb@med.semmelweis-univ.hu  

Betegfelvétel hétköznapokon munkaidőben (H-Cs: 8.00-16.00, P: 8.00-14.00 óra között)

A Szakambulancia gyógyító tevékenysége a felnőtt pszichoterápiás ellátás és serdülőrendelés, amelyek országos szinten is hiányt pótolnak.

A Szakambulancia keretein belül egyéni- és csoportterápiák érhetők el a bizonyítékon alapuló gyógyítás szellemében: egyéni és csoportos kognitív viselkedésterápiák, szupportív, relaxációs, mindfulness alapú, metakognitív terápiák, továbbá rendszerszemléletű családterápiák.

Szakmai profilok bemutatása: Az alábbi felnőttkori pszichés zavarok pszichoterápiás kezelése tartozik a Klinikai Pszichológia Tanszék Szakambulanciájának profiljába, ezért ilyen problémákkal küzdő páciensek jelentkezését tudjuk fogadni:

A serdülő és ifjúkorban jelentkező pszichés zavarok: szorongásos zavarok, depresszió, fejfájás, szomatizációs zavarok

A Szakambulancia profiljába nem tartozó pszichés zavarok: pszichotikus zavarok, addiktológiai kórképek, akut krízisek, személyiségzavarok, bipoláris zavar.

Az egyéni terápiás módszereket csoportos módszerek egészítik ki:

A jelentkezéssel kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket és válaszokat összegyűjtöttük a gyakori kérdések (GYIK) menüpont alatt.