Óriási érdeklődés mellett, nagy sikerrel zárult a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Magyar Tudományos Akadémia és a Klinikai Pszichológia Tanszék által szervezett  „Komprehenzív gyógyítás: a modern klinikai pszichológiai ellátás színterei” című szimpózium. Szakmánknak abban a megtiszteltetésben volt része, hogy  a klinikai- és az egészségpszichológia szerepe és felelőssége, és a korszerű intervenciós módszerek reflektorfénybe kerültek. Ebből az alkalomból hazánkban először volt hallható innovatív, tudományos és gazdag ismeretanyag, ezen belül kiemelten az alacsony intenzitású pszichológiai intervenciók témája. 

A rendezvényen Prof. Dr. Perczel- Forintos Dóra tanszékvezető felkérésére többségben a Semmelweis Egyetem különböző klinikáin dolgozó klinikai szakpszichológusok tartottak kiváló előadást: Dr. Purebl György (Magatartástudományi Intézet), Dr. Jekkel Éva (Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika), Dr. Szigeti F. Judit (Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika), Dr. Miklósi Mónika (Klinikai Pszichológia Tanszék).

Az esemény élő közvetítése az MTA honlapján az alábbi linken megtekinthető:
https://mta.hu/tudomanyunnep2023/pszichologia-a-gyogyitasban-mi-a-helyzet-magyarorszagon-elo-kozvetites-1400-oratol-a-tudomanyunnepi-rendezvenyrol-113296