A Kismedencei Fájdalom Munkacsoport a krónikus, sokszor kimutatható fizikális eltérés nélkül fennálló alhasi és medencei panaszok, fájdalmak vizsgálatára került megalapításra. A munkacsoport számos diszciplínát (nőgyógyászat, sebészet, urológia, neurológia, pszichológia, stb.) foglal magába. Klinikánkon a munkacsoport urológus szakorvosa várja a panaszos személyeket, a munkacsoport további szakembereit pedig a tagok nevére kattintva megnyíló profilon keresztül érhetik el! 

Beköszöntő

A krónikus kismedencei fájdalom – mint tünet, vagy éppen tünetegyüttes – egy gyakori, ám változatos gyökerű probléma: urológiai, nőgyógyászati, neurológiai, sebészeti, pszichológiai, szociális és számos egyéb faktor és diszfunkció együttes jelenléte játszhat közre a panaszok megjelenésében.

Az eddigiekben a kivizsgálás és ellátás általában csak egy-egy szakember véleménye szerint történhetett, hiszen nem volt párbeszéd és együttműködés a különböző szakmák képviselői között. Ennek eredményeként a panaszos személy hiába kereste fel különböző diszciplínák képviselőit, összehangolt vélemény hiányában gyakran nem jutott a fájdalmát enyhíteni képes megoldáshoz.

A Kismedencei Fájdalom Munkacsoport azzal a céllal jött létre, hogy megoldást találjon a krónikus kismedencei fájdalommal élő személyek számára, de az eddigiektől eltérően, egy multi- és interdiszciplináris együttműködés keretein belül. A munkacsoport tagjai szakértelmüket és tapasztalatukat összehangolva, közösen döntenek a fájdalommal élő személyek kivizsgálásáról és a panaszok megoldásának lehetőségeiről.

Ezen a weboldalon megtalálható a munkacsoport által összeállított, férfi/női kismedencei fájdalom kérdőív, fájdalomnapló és terápiás térkép, a munkacsoport működési szabályzata, valamint az egyes tagok profilja, elérhetőségeikkel együtt.

Tovább a Szakrendelésekhez →

A munkacsoport tagjai:

Dr. Bánvölgyi András PhD – Bőrgyógyászat 
Dr. Gáti Tamás PhD – Reumatológia
Guttengeber Anna – Klinikai pszichológia
Dr. Lakatos Lóránd – Sebészet
Dr. Laskói Balázs – Aneszteziológia
Dr. Leiszter Katalin – Gasztroenterológia
Dr. Milanovich Dániel – Neurológia
Dr. Nyilas Nóra – Radiológia
Dr. Ónody Péter – Proktológia
Pintér Éva – Klinikai pszichológia
Dr. Romics Miklós PhD – Urológia 
Dr. Saftics Katalin – Neurológia
Szabó Adrienn – Dietetika
Dr. Turtóczki Kolos – Radiológia
Dr. Weidl Márton – Reumatológia

 

Letölthető dokumentumok:

KFM – FÁJDALOMNAPLÓ

KFM – TERÁPIÁS TÉRKÉP

Kérdőívek:

Kérdőív nőknek

Kérdőív férfiaknak

Tájékoztató:

Tájékoztató MR vizsgálatokról

 

Munkacsoportunk működési szabályzata az alábbi linken érhető el:

Működési szabályzat Fájdalom munkacsoport

 

 

Az oldal feltöltés alatt.