Betűméret: A A A

Kismedencei Fájdalom Munkacsoport – a krónikus alhasi és medencei fájdalmak vizsgálatára

A Kismedencei Fájdalom Munkacsoport 2020-ban alakult a krónikus, sokszor kimutatható fizikális eltérés nélkül fennálló alhasi és medencei panaszok, fájdalmak vizsgálatára.

A munkacsoport számos diszciplínát (nőgyógyászat, sebészet, urológia, neurológia, pszichológia, stb.) magában foglal, Klinikánkon a munkacsoport urológus szakorvosa várja a panaszos személyeket!

A vizsgálat során általános urológiai vizsgálat, ultrahang, fizikális vizsgálat és a munkacsoport által használt kérdőíves interjú zajlik. Ezt követően kerül sor a panaszos személy bemutatására a munkacsoportban. A munkacsoport heti rendszerességgel zajló ülésén a kollégák véleménye szerint javaslunk további vizsgálatot, illetve terápiás megoldást!

A terápiás lehetőségeket elsőként a fájdalom forrása, mint célszerv határozza meg. Munkacsoportunk a gyógyszeres kezeléseken túl fizioterpiát, akupunktúrás kezelést, sebészeti/nőgyógyászati/urológiai műtéti kezelést, neuromodulációt, pudendális és egy helyi idegblokk kezelést, TENS terápiát és számos további kezelési megoldást tesz elérhetővé.