Információk a klinikánkon kezelt fekvőbetegeknek

Befekvéskor először a betegfelvételi irodán kell bejelentkezni 09:00-12:00 óra között. Az adminisztráció elvégzése után az emeleten a megadott osztály nővérpultjához kell fáradni, ahol az osztályon szolgálatot teljesítő ápoló felveszi a beteget és megmutatja a kijelölt kórtermet, ágyat. A kórtermekben ápoló, osztályos orvos és osztályvezető orvos végzi az ellátást. 

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy Klinikánk oktató intézmény, ezért az orvostanhallgatók illetve ápoló hallgatók oktatása történik a fekvőbeteg osztályainkon. Az oktatások időpontja változó 8.00-16.00 óráig tart. Kérjük kedves betegeinket, hogy segítsék az oktatást.

Szeretnénk csökkenteni a várakozók számát és a fertőző betegségek terjedésének kockázatát, ezért kérjük tartsák be az alábbiakat:

 • Nem kell korábban érkezni a megbeszélt időpontnál
 • Ha megtehetik egyedül – ne kísérőkkel – érkezzenek.
 • Kérjük a higiénés szabályok fokozott betartását: lehetőleg szájmaszk használat, higiénés kézmosás, kézfertőtlenítés

Érdeklődés a betegről

Orvosaink 7:15 és 15:30 között tartózkodnak a klinikán. Tájékoztatás kérés céljából telefonon történt előzetes időpont egyeztetést követően van lehetőség, vagy az osztályon dolgozó ápolók értesítik a beteg kezelőorvosát amennyiben ezt a hozzátartozó vagy a beteg kéri. Kérjük vegyék figyelembe, hogy az adott orvos amennyiben a műtőben tartózkodik vagy oktatási tevékenységet végez, nem fogja felvenni a telefont. Kérjük megértésüket!

Földszint uroonkológiai osztály Tel.: 06-1-459-1500/51105 mellék
I. emelet 1. osztály Tel.: 06-1-459-1500/51111 mellék
I. emelet 2. osztály Tel.: 06-1-459-1500/51112 mellék
II. emelet intenzív osztály: 06-1-459-1500/51116 mellék

Mit hozzon magával?

 • TAJ-kártya, személyi igazolvány, lakcímkártya
 • friss laboreredmény vércsoporttal (Eredeti példányt kérünk melyet visszaadni nem áll módunkban, amennyiben saját magának is szeretne, előzőleg legyen szíves készítsen fénymásolatot)
 • EKG, röntgenfelvétel ha készült, MRI, CT
 • a rendszeresen szedett gyógyszerek,  papírra felírva a gyógyszerek neve és adagolása (Inzulinok, vércukor mérő készülék a hozzá tartozó stixel, speciális gyógyszerek, egyedi méltányosságú gyógyszerek, tapasz, orrcsepp, szemcsepp)
  Amennyiben releváns, az egyes betegséghez vagy gyógyszerszedéshez kapcsolódóan vezetett naplót is be kell mutatni a felvételt végző orvosnak
 • gyógyászati segédeszköz (szemüveg, hallókészülék, bot, mankó, saját kerekes szék, stb)
 • tisztálkodáshoz szükséges eszközök (szappan vagy tusfürdő, fogkefe, fogkrém, borotva, törölköző, mosdószivacs vagy kendő, WC papír)
 • étkezéshez szükséges eszközök (kanál, villa, kés, bögre vagy pohár)
 • ruházat (fehérnemű, pizsama vagy hálóruha, köntös, papucs vagy biztonságos lábbeli

Mit NE hozzon magával?

 • értéktárgyak, ékszer (gyűrű, fülbevaló, nyaklánc)
 • körömlakkot kérjük lemosni
 • cigaretta, dohány, pipa
 • laptop
Értékek megőrzése:

Amennyiben befekvését követően értékmegőrzést kíván igénybe venni, jelezze az osztályvezető főnővérnél, aki tájékoztatja, hogy pontosan hol található a páncélszekrény.

A Klinika csak a páncélszekrényében elhelyezett készpénzért/értéktárgyért vállal felelősséget.

Látogatási rend

Tovább a látogatási rendhez →

Az osztály elhagyása

Távozó betegeink szíveskedjenek 10 óráig elhagyni az ágyakat, hogy az új betegeinket el tudjuk helyezni. Zárójelentéseiket az osztályos orvos készíti el. Távozó betegeinknek csak kivételes esetben tudunk ebédet adni (pl.: mentővel való hazaszállítás, cukorbetegség).

Felvett betegként a klinikai tömb elhagyása csak az osztályvezető vagy kezelő orvos engedélyével és az erre vonatkozó írásos nyilatkozat aláírása esetén lehetséges!

Dohányzás

Dohányzásra kizárólag a bejárattól számított 5 méteres körzeten kívül, illetve a klinika udvarán kijelölt helyen van lehetősége!

A fekvőbeteg osztályok napirendje

Kérjük, hogy az Intézmény csendjét őrizze meg, ne zavarja betegtársai nyugalmát. Kérjük, ügyeljen a kórház és a kórterem rendjére, tisztaságára saját és betegtársai gyógyulása érdekében.

5:00 és 7:00 óra között az éjszakás ápolók megkezdik a reggeli munkát.(mosdatás, hőmérőzés)
7:00 órakor osztályátadás
addig szíveskedjenek befejezni a tisztálkodást
7:15 – 7:45  osztályos vizit
A vizitek ideje alatt a betegek szíveskedjenek a kórteremben tartózkodni.
kedden és pénteken 8.00 és 9.00 óra között Professzori vizit 
A vizitek ideje alatt a betegek szíveskedjenek a kórteremben tartózkodni.
Napközben történik az új felvételes betegek osztályos elhelyezése, távozó betegek elbocsájtása, vizsgálatok, műtétek.
13 órától

délutáni vizit és az új betegek felvétele

Aneszteziológus orvosaink megvizsgálják a másnap műtétre kerülő betegeinket, aneszteziológiai beleegyező nyilatkozatot íratnak alá, ezt követi a másnapi műtétes betegek előkészítése. A műtéti tájékoztatást az osztályos orvos adja meg, műtétre csak az Ön írásbeli beleegyező nyilatkozata után kerülhet sor.

17 órakor  vacsoraosztás
19:00-20:00 órakor osztályátadás, esti vizit történik, műtéti előkészítések orvosi utasítás szerint
22:00 órakor  villanyoltás

A klinikán folyamatos 24 órás ügyeleti ellátás történik. Az osztályonkénti eltérések miatt erről részletes felvilágosítást az osztályos ápolótól fog kapni.

A klinika épületét este 20:00 és reggel 05:00 óra között zárva tartjuk., így azt csak a főbejáraton keresztül lehet megközelíteni.

További információk

 • Televízió, egyéb szórakoztató elektronikai eszköz használata: a kórteremben saját eszköz használatára csak a szobatársak egyöntetű hozzájárulásával van mód. Kérjük a 22 órai lámpaoltást betartani. A behozott elektronikus és egyéb készülékekért a Klinika felelősséget nem vállal.
 • A klinika berendezéseinek nem megfelelő kezelése, használata, rongálása esetén az intézet kártérítési igénnyel él.
 • A klinika területén szeszesitalt tartani és fogyasztani TILOS!
 • Az osztályos telefonokat betegek nem használhatják. 
 • Amennyiben benntartózkodásával kapcsolatban segítségre van szüksége kérjük, jelezze az osztályos ápolónak, orvosnak, vagy a Klinika bármely munkatársának.
 • Lakossági fertőző hulladék leadására (fecskendők), munkaidőben a magasföldszinti osztályon van lehetőség az ott dolgozó ápoló személyzetnél.

Vallásgyakorlás

Klinikánkon a külső klinikai tömbben a Központi Betegellátó Épület földszintjén működik Kórházkápolna. A kápolna minden nap 7:00 – 20:00 óra között van nyitva, keddenként 16:30 órától katolikus szentmise van. A kápolnát minden felekezet hívője látogathatja. A hozzátartozó vagy a beteg kérésére vallásának megfelelően próbálunk az adott egyházi szolgálattól segítséget kérni, de ezen túl is az osztályon folyó gyógyító munka zavartalanságának biztosítása mellett minden beteg szabadon gyakorolhatja vallását, és az egyházi személlyel való kapcsolattartási jogát.