Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája teret biztosít különböző urológiai betegségek esetén, a tudomány jelenlegi állása szerinti, legkorszerűbb klinikai vizsgálatoknak. A vizsgálatban való részvétel azoknak a betegeknek nyújthat megbízható megoldást, akiknél az eddigi gyógyszeres kezelés nem hozott megfelelő eredményt, vagy az, egyéb okból nem folytatható. A vizsgálatban való részvételt mind a beteg, mind a kezelő orvos kezdeményezheti.

Jelenleg az alábbi klinikai vizsgálatok folynak: 

1) III. fázisú, randomizált, dupla-vak, placebo-kontrollált vizsgálat az SHR3162-III-305, mely fuzuloparibot kombinálja abirateron-acetáttal. Ezen vizsgálatba metasztatikus kasztrációrezisztens prosztatarákos betegeket kezelünk első vonalban.   

2) III. fázisú, randomizált, nyílt végű vizsgálat az Exelixis, melyben cabozantinib és atezolizumab kombinációját vizsgálják ARTA  kezelés ellenében metasztatikus kasztrációrezisztens prosztatarákos betegekben másod-harmad vonalas terápiaként. 

3) III. fázisú, randomizált, nyílt végű vizsgálat az SGN22E-003, melyben enfortumab vedotin és pembrolizumab kombinációját hasonlítják össze kemoterápiával még nem kezelt, lokálisan előrehaladott vagy metasztatikus urothelialis daganatokban.

4)  III. fázisú, randomizált-kontrollált vizsgálat az MK-3475-676, melyben pembrolizumabot kombinálnak BCG kezeléssel, magas kockázatú izominfiltrációt nem mutató hólyagdaganatokban. BCG terápiában korábban nem részesült, valamint ezen kezelést követően kiújuló hólyagdaganat esetén is bevonhatóak betegek.