Betűméret: A A A

Andrológiai Centrum

Az andrológia a férfimeddőséggel, a férfiak szexuális zavaraival, az idősödő férfiak problémáival és a férfi fogamzásgátlással foglalkozik.

A klinikán 2010 februárjában átadott, alapítványi támogatással teljesen felújított és új műszerparkkal berendezett Andrológiai Centrum a legkorszerűbb, európai szintű andrológiai betegellátáshoz nyújt segítséget.

A férfimeddőség vizsgálata során lehetőségünk van az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kritériumainak megfelelő sperma analízis készítésére, amelyet mikroszkópos (natív- és festett készítményen) és modern computeres módszerrel egyaránt végzünk. A korszerű andrológia törekvéseinek megfelelően nem csak az ún. klasszikus paraméterek meghatározását tudjuk elvégezni, lehetőség van a hímivarsejtek funkciójának ellenőrzésére is. Az esetleg szükségessé váló hormon- és ultrahang vizsgálatokat is helyben tudjuk elvégezni. A részletes genetikai- és immunológiai vizsgálatok végzésére együttműködéseink keretein belül van lehetőség. A klinikán az operatív andrológiai diagnosztikai beavatkozások is elvégezhetők a patológiai intézetben korrekt szövettani értékelés történik.

A meddőség konzervatív és műtéti kezelési lehetőségeinek teljes palettáját el tudjuk végezni. Az országban működő, több meddőségi központtal és mesterséges megtermékenyítést végző intézménnyel szoros együttműködésben dolgozunk. Sperma- és szövetbankkal létesült együttműködésünknek köszönhetően az ondóminták és a hereszövetminták mélyfagyasztásos tárolása is megoldható.

A férfiak szexuális zavarainak hátterében meghúzódó alapbetegségek kiderítése mellett a merevedési zavarok minden kezelési módszerében – a gyógyszeres, injekciós, vákuumos-, és műtéti terápiás lehetőségek terén is teljes körű segítséget próbálunk nyújtani. Az idősödő férfiak problémái mögött a kísérő betegségek mellett gyakran előforduló hormonális zavarokat is vizsgáljuk, rendszeres ellenőrzés mellett ezek kezelését végezzük.

A férfiak esetleges fogamzásgátlási igényének az engedélyezéstől a végrehajtáson át, a műtét utáni kontrollvizsgálatokig meg tudunk felelni.

A centrum dolgozói:
Dr. Kopa Zsolt Ph.D. egyetemi docens – a centrum vezetője és a Semmelweis Egyetem Andrológiai Szakmai Grémiumának elnöke
Dr. Riesz Péter Ph.D. – egyetemi adjunktus
A klinikán  Dr. Nyirády Péter Ph.D. med. habil. egyetemi tanár is rendelkezik andrológiai szakvizsgával.

Asszisztens: Molnárné Kedves Ildikó
Kontroll vizsgálat időpont egyeztetés hétköznap 7.00-12.00  Tel. 06-20-825 9989
Új beteg bejelentkezés: Tel.  06-20-825-9989.