Betűméret: A A A

Tájékoztató spermavizsgálatról

1. Az ondóminta leadását3-5 napos ondótávozási szünet kell, megelőzze! 3 napnál kevesebb és 5 napnál több idő sem megfelelő, csak a 3,4,5 nap! Az ondóvizsgálat eredménye csak akkor értékelhető megfelelően, ha az utolsó ondótávozás három-öt nappal a mintaadás előtt történt. Amennyiben ez nem így van, a vizsgálat előtt kérjük, jelezze!

2. A mintaadás az Urológiai Klinika Andrológiai Centrumának erre a célra kialakított mintaadó helyiségében történik, önkielégítés útján. Amennyiben a mintát hozni kívánja, kérjük, ebben az esetben közvetlenül a vizsgálatra való indulás előtt önkielégítéssel vegye le az ondóját, fogja fel gyógyszertárban kapható, steril edénybe! Testmelegen, belső zsebben szállítva hozza magával! A levételtől számított legkésőbb másfél órán belül a mintát le kell adnia vizsgálatra!

3. A telefonon előre megbeszélt időpontban, az Urológiai Klinika alagsorában az „Ambuláns betegfelvétel” ablaknál irataival kérjük jelentkezzen be, majd ezután a szintén az alagsorban található andrológiai szakrendelésen szólítjuk.

4. Korábbi leleteit minden alkalommal hozza magával!

5. Az ondóvizsgálat több órát vesz igénybe. Leletét megbeszélt időpontban kapja meg.

6. Bejelentkezés: Tel.:210-0330/51134;06-20-825 1103 H-P 8.00-14.00