Tájékoztató spermavizsgálatról

  1. A spermavizsgálat során a nemzőképesség klasszikus paramétereit határozzuk meg, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előírásai alapján. A vizsgálat igen összetett, sok időt és energiát kell ráfordítani, így nagyon fontos, hogy az előkészületek is megfelelően történjenek! Az ondóminta leadását előírásaink szerint 3-5 napos ondótávozási szünet kell, megelőzze! 3 napnál kevesebb és 5 napnál több idő sem megfelelő, csak a 3,4,5 nap! Az ondóvizsgálat eredménye csak akkor értékelhető megfelelően, ha az utolsó ondótávozás három-öt nappal a mintaadás előtt történt. Amennyiben ez nem így van, a vizsgálat előtt kérjük, jelezze!
  1. A mintaadás az Urológiai Klinika Andrológiai Centrumának erre a célra kialakított, kényelmes és tiszta helyiségében történik, önkielégítés útján. Amennyiben a mintát hozni kívánja, kérjük, ebben az esetben közvetlenül a vizsgálatra való indulás előtt önkielégítéssel vegye le az ondóját, fogja fel gyógyszertárban kapható, steril edénybe! Testmelegen, belső zsebben szállítva hozza magával! A levételtől számított legkésőbb 1 órán belül a mintát le kell adnia vizsgálatra!
  2. A telefonon előre megbeszélt időpontban, az Urológiai Klinika alagsorában az „Ambuláns betegfelvétel” ablaknál, irataival kérjük, jelentkezzen be, majd ezután a szintén az alagsorban található andrológiai szakrendelésen szólítjuk.
  3. Korábbi leleteit minden alkalommal hozza magával!
  4. Az ondóvizsgálat több órát vesz igénybe. Leletét később, egy megbeszélt időpontban kapja meg.
  5. Bejelentkezés telefonon, hétfőtől-péntekig 7.00-14.00 óra között a +36 20 8259989  számon lehetséges.