Betegellátás

A fekvőbeteg-ellátás 3 korszerű osztályon 56 ágyon, 2 nyílt és 3 endoszkópos műtétet lehetővé tevő helyiségben történik. A járóbeteg-rendelésen évente 40000 szakorvosi kezelést végeznek. A következő speciális rendelések állnak a betegek rendelkezésére: uroonkológia, húgyúti köves betegek ellátása, fejlődési rendellenességek, húgyúti és nemi szervek gyulladásos betegségei, a vizeletürítési zavarok kezelése, merevedési zavarok és nemzőképességi zavarok kezelése.

A klinikán az urológia csaknem valamennyi diagnosztikai és terápiás módszerét alkalmazzák. Számos vizsgáló és műtéti eljárást a klinika vezetett be az országos gyakorlatba. A diagnosztikus munkát korszerű röntgen- és 4 – közülük két színes Dopplerrel felszerelt – ultrahangkészülék segíti. Az inkontinens betegek ellátását a műtétek mellett fizioterápia teszi lehetővé. 2008 tavasza óta magnetoterápiás kezelésekre is adott a lehetőség, mely az inkontinencia és a krónikus kismedencei gyulladások hatékony kezelése. 2009-ben az Andrológiai Centrumot újjáépítettük. A legkorszerűbb felszereltség lehetővé teszi a férfimeddőség és a szexuális zavarok teljes körű kivizsgálását és kezelését.

Oktatás

A klinikán orvosképzés és -továbbképzés is folyik. A három nyelven (magyar, angol, német) végzett kiscsoportos medikusoktatás mellett speciális szaktanfolyamok is évente többször kerülnek megrendezésre. Ezek látogatottsága jelentős.

Kutatás

A klinika széles körű tudományos munkássága több hazai és külföldi szaklapban rendszeresen megjelenik, számos szakkönyv, tankönyv és könyvrészlet jelzi a klinika munkatársainak tudományos aktivitását. A klinika tudományos tevékenységének megbecsülését jelzi az a tény, hogy a klinika orvosai számos nemzetközi és hazai tudományos társaságnak, folyóiratok szerkesztőbizottságának tagjai, valamint nemzetközi tudományos szervezetekben is tevékenykednek. A klinikán található az ország legnagyobb szakmai könyvtára és az ország egyetlen urológiai múzeuma.

A klinika igazgatója, prof. Nyirády Péter az Urológiai, dr. Kopa Zsolt pedig az Andrológiai Grémiumnak az elnöke. Az Európai Urológus Akadémia két magyar tagja: prof. Nyirády Péter, aki a Magyar Uroonkológiai Társaság jelenlegi elnöke és prof. Romics Imre, aki az előző elnöke.

Az Európai Urológus Kollégium (European Board of Urology) 2004-ben – Közép-Kelet-Európában elsőként és egyedüliként – akkreditálta a klinikát. („EBU Certified Cclinic”), majd ezt a minősítést 2010-ben megújították.