Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. október 20.
405407 Összes oltás

Telefon: +36 1 267 6000 / 60835 (páros oldal), 60836 (páratlan oldal)A Transzplantációs és Sebészeti Klinika második emeletén két osztály összesen 60 ággyal áll a betegek rendelkezésére. A klinika speciális tevékenységéből adódóan itt ápoljuk azokat a betegeket, akik közvetlenül a szervátültetések ( máj, vese, hasnyálmirigy) után az intenzív osztályról már osztályra helyezhetők vagy a késői időszakban ellenőrző vizsgálatot vagy más kezelést, beavatkozást igényelnek.

Ezekben a kórtermekben kezeljük és ápoljuk azokat a betegeket is, akiknél más, a klinika profiljába tartozó sebészeti beavatkozásokra van szükség (májdaganatok, pajzsmirigy-, mellékvese-betegségek, vastagbéldaganatok). A kórtermek ágyszáma 1-6 között változik, minden kórteremhez kapcsolódik vizes blokk ( WC, zuhanyozó, mosdó) ami a betegek kényelmét szolgálja. A kórtermek fel vannak szerelve ágyhoz kapcsolható telefonnal, hívórendszerrel.

Az osztályon 25 ápoló ( négy egészségügyi főiskolát végzett) gondoskodik a betegek biztonságáról és kulturált ellátásáról, ápolásáról. A technikai felszerelés ( központi oxigén, szívó, defibrillátor, ekg készülék) lehetővé teszi a betegek gondos megfigyelését, ellenőrzését, szükség esetén az újraélesztését is.;