A Radiológiai Osztály hat külön részlegen biztosítja a Transzplantációs és Sebészeti Klinika fekvő- és járóbeteg ellátásának képalkotó (acut/krónikus) diagnosztikai és intervenciós hátterét.

A hagyományos röntgen részlegen elsősorban mellkasi, gyomor- és bélrendszeri, valamint csontrendszeri felvételeket és átvilágításokat végeznek. A nap bármely szakában várólistáról transzplantációra behívott betegek műtét előtti rutin hasi és mellkasi felvételét szintén itt készítik el és értékelik ki.

A ultrahang részlegen két, 2006-ban beszerzett, modern ultrahang készülékkel vizsgálják a sebészeti betegeket. Itt speciális vonatkozás a szervátültésre betegek kiszolgálása: a nap bármely szakában várólistáról transzplantációra behívott betegek műtét előtti hasi és kismedencei ereinek (korábbban beültetett szervének) mütét elötti vizsgálata. A betegek

műtét alatti vizsgálata, melyre leggyakrabban májátültetés során és májdaganatok eltávolításakor van szükség. Az intenzív osztályon fekvő betegeken rutonszerüen végeznek ultrahang vizsgálatokat, elsősorban a beültetett szervek keringésének megítélésére és nagy hasi műtétek után az esetleges szövödmények (utóvérzések, keringési status) gyors dignosztizálására.

A mammographiás részlegen járóbetegek szűrővizsgálatát és komplex emlő-szakvizsgálatát végzik, amely magába foglalja a fizikális, röntgen és ultrahang vizsgálatokat, és – amennyiben szükséges – a szövettani mintavételt is.

A computertomographiás részlegen egy 16 szeletes spirál CT-vel készítik a koponya, mellkasi, hasi, kismedencei és angiographiás felvételeket. Itt történik az élődonoros veseátültetés elötti donor angiographiája. Ezeken kívül itt határozzák meg májdaganatok eltávolítása és élődonoros májátültetés előtt a megmaradó májtérfogat pontos méretét, amely ezen műtétek.kivitelezhetőségét alapvetően meghatározza.

Az izotóp diagnosztikai laboratóriumban a beültetett máj és vese funkciójának megítélése mellett a rutin onkológiai és endokrinológiai izotóp vizsgálatokra is lehetőség nyílik.

A radiológiai osztályon intervenciós radiológiai műtő is megtalálható, ahol ultrahanggal vagy röntgen átvilágítással követik nyomon a műtéti sterilitás mellett radiológusok által végzett beavatkozásokat. Erek tágítása, stentek behelyezése, daganatok embolizációja és radiofrekvenciás kezelése, kóros folyadékgyülemek eltávolítása tartoznak a leggyakrabban végzett beavatkozások közé.