Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. szeptember 15.
386351 Összes oltás

Ahogy a klinika nevéből is kitűnik, speciálisan is képzett alkalmazottak állnak a betegek rendelkezésére. Ellátjuk az általános hasi sebészet minden területét, kiemelten foglalkozunk a daganatos betegek kezelésével és utógondozásával, a belső elválasztású mirigyek (mellékvese, pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy) betegségeinek sebészeti kezelésével. Több szerven a műtéteket minimál invaziv (laparoszkópos) módszerrel is végezzük (epe, mellékvese, vese, stb.) E nagy lehetőségek előtt álló területen folyamatos profilbővítést tervezünk. Lehetőségünk van az emlő ultrahangos és röntgen (mammográfiás) vizsgálatára, ultrahang és röntgen vezérelt (sztereotaxiás) szövettani mintavételre, nem tapintható elváltozások jelölésére.

Tevékenységünk speciális területe a szervátültetés (vese, máj, kombinált vese- hasnyálmirigy valamint hasnyálmirigy szigetsejt) és ezekkel kapcsolatos határterületek. Munkánk jellegéből adódóan vállaljuk a szövődményes epeúti betegségek és májdaganatok sebészei korrekcióját, gyógyítását.
Szakképzett munkatársaink foglalkoznak a szervátültetés után a betegek gondozásával, a belgyógyászati vese- és májbetegek kivizsgálásával, kezelésével, beleértve az úgynevezett élő donorok kivizsgálását is.

A járóbetegrendelésen lehetőség van a speciális szakrendeléseken kívül endoszkópos, ultrahangos, izotópos, angiográfiás és számítógépes rétegvizsgálatok (CT) elvégzésére, tanácsadásra (diéta, gyógytorna, stomakezelés) is. Az ambuláns műtő alkalmas kisműtétekre, diagnosztikus próbakimetszésekre, a művese kezeléshez szükséges arteriovenózus érösszeköttetés képzésére. Diagnosztikus részlegünk felkészült tűbiopsziák, és ultrahangvezérelt beavatkozások végzésére is.

Osztály Orvos
Sebészeti ambulancia Dr. Szabó József
Májambulancia Dr. Gerlei Zsuzsanna
Endoszkópia Dr. Péter Antal
Nephrológiai ambulancia Dr. Remport Ádám
Sebészet Osztály I. Dr. Kóbori László
Sebészet Osztály II. Dr. Fehérvári Imre
Transzplantációs Osztály
Konzulens
Dr. Máthé Zsolt
Dr. Wagner László
Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály Dr. Fazakas János
Radiológiai Osztály Dr. Doros Attila
Laboratórium Dr. Varga Marina
Segítőink Prof. dr. Alföldy Ferenc
Dr. Tóth András
Professor emeritus Prof. dr. Perner Ferenc