2020. március 23-án a Semmelweis Egyetem egyhetes felkészülési idő után megkezdte a távolléti oktatás lebonyolítását, hogy megfeleljen a koronavírus miatt bevezetett veszélyhelyzet követelményeinek. Az előadások és a gyakorlatok egy része a Moodle e-learning rendszerbe és a Zoomba költözött át, jelentős változást okozva ezzel az oktatók és a hallgatók életében.

Az Oktatásfejlesztési, -módszertani és –szervezési Központ (OFMSZK) fontos szerepet vállalt a távolléti oktatás feltételeinek kialakításában, melyhez hozzájárult a hallgatók és a többi szervezeti egység kitartó munkája. A segítséget és a türelmet ezúton is szeretnénk megköszönni minden kedves munkatársnak és hallgatónak, érdekességképpen pedig megosztunk pár adatot a kulisszák mögött folyó munkáról.

  • Az E-learning és Digitális Tartalomfejlesztő Igazgatóság munkatársai több mint 2850 tantárgykérelmet fogadtak be a Tantárgykérő űrlapon, és hozták létre a kurzusokat a Moodle-ben a kért tanári hozzáférésekkel együtt.
  • Március 16. és 20. között 40 db Zoom-konzultáció került megtartásra az e-learning rendszer és a Zoom bemutatása céljából az oktatók részére, melyeket később specifikus előadások (pl. mérés-értékelés) és World Cafék követtek.
  • Az ügyfélszolgálatra beérkezett ticketek (kérések) száma a következőképpen alakult, főleg SeKA, Zoom és Moodle témákban:

január

70

február

107

márc. 18. (az oktatási szünet kezdete)
 – márc. 31.

1058

április

477

május

231

  • Az ügyfélszolgálatra beérkezett telefonok száma összesen napi 40-50 körül mozgott.
  • Az OFMSZK és munkatársai e-mail-címére több ezer érdemi email érkezett távolléti oktatás témában márc. 11. óta, ami átlagosan naponként több mint 150 levelet jelentett összesen.
  • A Moodle-ben a belépések száma az alábbiak szerint alakult:

 

  • A távoktatás során a honlapunkra számos segédanyag és tájékoztató került fel. A látogatottsági statisztika a következőképpen nézett ki:

 

 

 

 

 

 

 

 

A központi honlapon megjelent, releváns cikkek:

Zökkenőmentesen indult el a távoktatás a Semmelweis Egyetemen ->

Kozma Borbála: Komoly áttörést hozott munkámban a járványügyi helyzet ->

 

A Hallgatói Önkormányzat E-learning Fejlesztési Csapatának beszámolója ->