Tisztelt Munkatársak!

 

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy az alábbi módszertani útmutatók kerültek közzétételre:

I. Módszertani útmutató a szerződések előkészítéséhez, véleményezéséhez – Különös tekintettel a felelősségi szabályok Szerződésbe foglalására –

Rövid összefoglaló: Az útmutató tartalmazza a véleményezésre beérkezett szerződés elsődleges vizsgálatának részleteit, továbbá a szerződés részletes ellenőrzése – különös tekintettel a felelősség meghatározására – általános szempontokat, valamint különös esetek szempontjait.

A módszertani útmutató a Szerződéskötési szabályzathoz rendelten is elérhető.

A tartalom megtekinthető:     Szerződéskötési szabályzat

 

II. Módszertani útmutató – ajándék, adomány, felsőoktatási támogatás nyújtása a Semmelweis egyetem részére –

Rövid összefoglaló: Az útmutató tartalmazza az ajándékozás és adományozás fogalmát, az ajándékozás, adományozás és felsőoktatási támogatás jogi formáit, a szerződéskötés menetét, a szerződés tartalmát, valamint az irányadó jogszabályok és belső szabályzatok felsorolását.

A módszertani útmutató az Adományok, ajándékok elfogadásának rendjéről szóló szabályzathoz, valamint a Szerződéskötési szabályzathoz rendelten is elérhető.

A tartalom megtekinthető:     Adományok, ajándékok elfogadásának rendje

                                               Szerződéskötési szabályzat

 

III. Szerzői jogi kisokos

Rövid összefoglaló: A kisokos tartalmazza többek között a szerzői jog és a szellemi tulajdon jogi védelme, elhelyezkedését a jogrendszerben, a szellemi tulajdon kategorizálását, a szerző jogaira és a művek felhasználására vonatkozó fontosabb információkat.

A kisokos Semmelweis Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat – I. KÖNYV Szervezeti és Működési Rend – I.7. RÉSZ A tulajdonosi/alapítói joggyakorlással érintett gazdálkodó szervezetek hoz rendelten is elérhető.

A tartalom megtekinthető:     Semmelweis Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat – I. KÖNYV Szervezeti és Működési Rend – I.6. RÉSZ Szellemitulajdon-kezelési szabályzat

 

 

Megtekintem a Szabályzattárat!

Amennyiben a legfontosabb változásokról közvetlen e-mail értesítést kér, iratkozzon fel a JIF NEWS Hírlevélre!

 

Semmelweis Egyetem Jogi és Igazgatási Főigazgatóság