Tisztelt Munkatársak!

 

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Szervezeti és Működési Szabályzat az alábbiak szerint módosításra és közzétételre került:

 

1.) I.1. rész- Általános szervezeti és működési rendelkezések

 

Rövid összefoglaló: 2023. november 1-től a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Merényi Gusztáv Kórház Telephelye a Semmelweis Egyetem tulajdonába került. A módosítás célja, hogy a Klinikai Központ döntésével összhangban az új telehelyen a gazdasági, műszaki és üzemeltetési feladatokat ellátó szervezeti egység, a Merényi Klinikai Tömbigazgatóság létrehozása.

A tartalom megtekinthető: I.1. rész – Általános szervezeti és működési rendelkezések

Módosító szenátusi határozat: 105/2023.(X.26.)

Hatálybalépés napja: 2023. november 8.

 

2.) III.1. rész – Hallgatói Követelményrendszer – Felvételi Szabályzat

 

Rövid összefoglaló: Az egészségügyi adattudomány és az egészségügyi-minőségügyi és betegbiztonságimenedzsment mesterképzési szak indítása okán szükséges a vonatkozó jogszabályi követelményekhez kapcsolódóan a felvételi előírások egyetemi részletszabályainak rögzítése. A felsőoktatási intézmény által szabadon elkészített tantervű mesterképzések esetében a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 87/2015. (IV. 9.) Korm. rendelet 21/F. § (4) bekezdése értelmében a képzési és kimeneti követelményeknek nem kötelező tartalmi eleme a bemeneti feltételek rögzítése, ezért az előzményként elfogadott szakok a Felvételi Szabályzatban kerülnek rögzítésre.

A tartalom megtekinthető: III.1. rész – Felvételi Szabályzat

Módosító szenátusi határozat: 99/2023. (X. 26.) 

Hatálybalépés napja: 2023. november 8.

 

3.) III.2. rész– Tanulmányi és Vizsgaszabályzat

 

Rövid összefoglaló: A módosítás célja a Pető András Karon szakmai gyakorlatra és a gyakorlati képzésre vonatkozó speciális szabályok bevezetése az alábbi két témában: a szakmai gyakorlatok megkezdésének megtagadására és a visszairatkozó hallgatók folyamatos szakmai gyakorlatának szervezésére vonatkozó új szabályok.

A tartalom megtekinthető: III. 3. rész Tanulmányi és Vizsgaszabályzat

Módosító szenátusi határozat: 101/2023. (X. 26.)

Hatálybalépés napja: 2023. november 10.

 

 

Semmelweis Egyetem Jogi és Igazgatási Főigazgatóság