Tisztelt Munkatársak!

 

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Szervezeti és Működési Szabályzat az alábbiak szerint módosításra és közzétételre került:

 

1.) I.1. rész – Általános szervezeti és működési rendelkezések

Rövid összefoglaló: A módosítás célja, hogy a 44/2023. (V.25.) számú Szenátusi határozatnak megfelelően módosítsa a Szervezeti és Működési Szabályzat azon pontjait, amelyek a Tudományos és Innovációs Rektorhelyettesi és Üzletfejlesztési Központ területeit. A módosítás tartalmazza azt is, hogy a Semmelweis Innovációs Díj pályázatát ne csak kizárólag magyar nyelven lehessen benyújtani.

A tartalom megtekinthető: I.1. rész – Általános szervezeti és működési rendelkezések

Módosító szenátusi határozat: 89/2023. (X. 5.)

Hatálybalépés napja: 2023. október 13.

 

2.) I.1. rész – Mellékletek

Rövid összefoglaló: A módosítás célja, hogy a 44/2023. (V.25.) számú Szenátusi határozatnak megfelelően az Egyetemi Innovációs Bizottság feladat és hatáskörére vonatkozó szabályokat aktualizálja.

A tartalom megtekinthető: I.1. rész – Mellékletek

Módosító szenátusi határozat: 89/2023. (X. 5.)                                   

Hatálybalépés napja: 2023. október 13.

 

3.) II.2. rész – Az intézményi oktatói, kutatói ösztöndíjak és más juttatások feltételei, az ezzel összefüggő pályázatok rendje, az oktatók és kutatók részére kiírt kutatási pályázatok elbírálásának rendje

Rövid összefoglaló: A módosítás célja a 44/2023. (V.25.) számú Szenátusi határozatnak megfelelően az Egyetemi Innovációs Díjjal kapcsolatos szabályokat aktualizálja.

A tartalom megtekinthető: II. 2. rész Az intézményi oktatói, kutatói ösztöndíjak és más juttatások feltételei, az ezzel összefüggő pályázatok rendje, az oktatók és kutatók részére kiírt kutatási pályázatok elbírálásának rendje

Módosító szenátusi határozat: 89/2023. (X. 5.)

Hatálybalépés napja: 2023. október 13.

 

3.) II.4. rész – A felsőoktatási intézmény által adományozható címek feltételei

Rövid összefoglaló: A módosítás célja, hogy a Professor Emeritus cím felterjesztés kapcsán – az Nftv. vonatkozó rendelkezéseivel összhangban – biztosítsa kivételes esetben a Szenátus számára a méltányos címadományozás lehetőségét.

A tartalom megtekinthető: II.4. rész A felsőoktatási intézmény által adományozható címek feltételei

Módosító szenátusi határozat: 95/2023. (X. 5.)

Hatálybalépés napja: 2023. október 13.

 

 

Semmelweis Egyetem Jogi és Igazgatási Főigazgatóság