1.  

Státusz: módosítás
Jogszabály címe: A Kormány 380/2022. (X. 5.) Korm. rendelete az egyes intézmények földgázfelhasználásának szabályozásáról szóló 354/2022. (IX. 19.) Korm. rendelet módosításáról
Megjelent: MK 161. szám 2022.10.05.
Hatály: 2022. október 6.

A kormányrendeletben meghatározott egyes intézmények esetén az intézmény által a földgázkereskedővel megkötendő vagy megkötött hatályos földgáz-kereskedelmi szerződésben foglaltaktól eltérően a minimális földgáz-mennyiség a szerződött földgáz-mennyiség 75%-a, kivéve, ha a földgáz-kereskedelmi szerződés ennél kisebb minimális földgáz-mennyiséget állapít meg.

A módosítás lehetővé teszi, hogy a Kormány vagy a Kormány tagja alapítói joggyakorlása alá tartozó alapítvány és közalapítvány, valamint az általa létesített vagy fenntartott jogi személy a rendelet hatálybalépésétől számított tizenöt napon belül elektronikus vagy postai úton nyilatkozhasson arról a földgázkereskedő felé, hogy a földgázkereskedővel megkötendő vagy megkötött hatályos földgáz-kereskedelmi szerződésben foglaltaktól eltérően az a szerződött földgázmennyiség 75%-át  kívánja minimális földgázmennyiségként átvenni.

A csatlakozásra jogosult nyilatkozata a földgázkereskedővel történő közlés napjával a földgáz-kereskedelmi szerződés részévé válik.