Március 25-én online módon folytatódott a Semmelweis Egészség Napok rendezvénysorozat, melyen az I. és II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika szakemberei várták az érdeklődőket.

Rekordszámú jelentkező csatlakozott hozzánk az online térben, hogy a húsz – elsősorban a laikus felhasználóknak készült – prezentáción elhangzott hasznos információkkal gazdagítsák tapasztalataikat. Az ingyenes esemény fókuszában az újszülött kortól, egészen a gyermekek felnőtté válásáig igyekeztünk felvázolni a legismertebb gyermekbetegségek kialakulását, azok megelőzését, részletesen kitérve a kezelési lehetőségekre. Előadóink érdekes bemutatókkal, interaktív tanácsadással, hasznos kisfilmekkel készültek: beszélgetést hallhattunk arról, hogy mit látnak és éreznek az újszülöttek életük első óráiban, hogyan élhetnek teljes életet a cukorbeteg gyermekek, mi a különbség a sima hasfájás és a gyulladásos bélbetegség között, mi történik a gyermeksürgősségi osztályon, miért fontos az időben megkezdett kezelés a gyermekkori mozgásszervi megbetegedéseknél. Szakembereinktől a szülők választ kaphattak arra is, hogy mire figyelmeztet a csecsemősírás, mire jó, és mire nem a kálcium? Több előadásban is fókuszáltunk az egészséges életmód jótékony hatásaira, kiemelve az „okos tányér” használatát, foglalkoztunk a gyermekek egészséges fejlődése és a húsfogyasztás közti összefüggésekkel. Hasznos információkat osztottunk meg a járványok elleni védekezésben fontos szerepet betöltő vitaminok fogyasztásával kapcsolatban. Fontos előadások hangzottak el a gyermekkori daganatok korai felismerésének és kezelésének lehetőségeiről. Klinikánk gyógytornászai különleges program keretében a képernyők előtt speciális gyakorlatsorok bemutatásával hívták fel a figyelmet a kisgyermekkori mozgásfejlődési zavarok, megfelelő mozgással történő javításának lehetőségeire. Csecsemő-és gyermek alapszintű újraélesztési bemutatót is láthattak az érdeklődők, akik választ kaptak arra a kérdésre is, miért kell másképpen végezni egy felnőtt és egy gyermek mellkasi nyomását.

Az előadások kiválóan felépítettek, a laikus résztvevők számára is jól érthetőek voltak, és a bemutatókat követően online konzultációs lehetőséget is biztosítottunk az érdeklődők számára.

Köszönjük előadóinknak az együttműködést, a résztvevőknek pedig aktivitásukat, mellyel segítették rendezvényünk sikerét!

A rendezvényen elhangzott előadásokat kérésre szívesen elküldjük az érdeklődők számára, ezzel kapcsolatos igényeiket szíveskedjenek e-mailben elküldeni az alábbi címre: darazsdi.beata@semmelweis-univ.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rekordszámú jelentkezéssel újraindult a Semmelweis Egészség Napok programsorozat, melyet a járványügyi helyzet miatt márciusban el kellett halasztanunk, most rendhagyó módon, a virtuális térben Zoom-on keresztül találkoztunk az érdeklődőkkel június 25-én délután 16:00-20:00 óra között.

Fókuszban a gyermekkori betegségek kialakulása, azok megelőzése állt, részletesen kitérve a kezelési lehetőségekre. Előadóink érdekes bemutatókkal, interaktív tanácsadással, hasznos kisfilmekkel készültek: beszélgetést hallhattunk a gyermekkori mozgásszervi betegségek kialakulásáról, az időben megkezdett kezelések fontosságáról. Figyelemfelkeltő előadásban érintettük a cukorbetegség kialakulását, kitérve a diabétesszel való együttélés szabályaira. Betekintettünk a kromoszómák varázslatos világába, beszélgettünk az allergiáról, annak felismeréséről, kerestük a választ a „mire NEM jó a kálcium?” kérdésre. Több előadásban is fókuszáltunk az egészséges életmód jótékony hatásaira, kiemelve az „okos tányér” használatát, foglalkoztunk a gyermekek egészséges fejlődése és a húsfogyasztás közti összefüggésekkel. Hasznos információkat osztottunk meg a járványok elleni védekezésben fontos szerepet betöltő vitaminok fogyasztásával kapcsolatban. Fontos előadások hangzottak el a gyermekkori daganatok korai felismerésének és kezelésének lehetőségeiről. Klinikánk gyógytornászai különleges program keretében a képernyők előtt speciális gyakorlatsorok bemutatásával segítették eloszlatni a szülők kételyeit, a kisgyermekkori mozgásfejlődési zavarok, megfelelő mozgással történő javításának lehetőségeiről. Dr. Zacher Gábor toxikológus lebilincselő előadásában a kábítószerhasználat veszélyeire hívta fel az érdeklődők figyelmét. Az előadások kiválóan felépítettek, a laikus résztvevők számára is jól érthetőek voltak, a bemutatókat követő online konzultációk alkalmával minden érdeklődő hasznos információkkal gazdagodhatott.

Köszönjük előadóinknak az együttműködést, az érdeklődőknek pedig az aktivitás, mellyel segítették közös sikerünk elérését!