Kedves Hallgatók!

Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a gyermekgyógyászati gyakorlati oktatáson való részvételhez (5. év, 6. év, Klinikai munka, FOK, ápolástan gyakorlat) foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges. 

A Semmelweis Egyetem hallgatói esetében minden esetben az egyetem foglalkozás-egészségügyi szakrendelése jár el, ők kérik meg a megfelelő vizsgálatokat (szükséges például 1 hónapnál nem régebbi VDRL és székletvizsgálat patogén E. coli kimutatással stb.).

 Az előző évek tapasztalata alapján kérjük Önöket, hogy gyermekgyógyászati oktatásuk előtt vegyenek részt foglalkozás-egészségügyi vizsgálaton, ennek időpontját minél hamarabb foglalják le, a szükséges vizsgálatokat végeztessék el.

A nem Semmelweis Egyetemünkhöz tartozó vendéghallgatók esetében az alábbiak szükségesek:

– a küldőintézetben érvényes egészségügyi kiskönyv

– 1 hónapnál nem régebbi VDRL 

– 1 hónapnál nem régebbi széklettenyésztés patogén E.coli kimutatással 

– 1 évnél nem régebbi mellkasröntgen 

– 1 évnél nem régebbi anti-HBs

– 1 évnél nem régebbi anti-HCV

Az Általános Orvostudományi Kar hallgatói a tárgyat a III. évtől vehetik fel. Egy félév különböző szakambulanciákon, osztályokon teljesíthető, úgy mint onkológia, hematológia, reumatológia, endokrinológia, neurológia, gasztroenterológia. A beosztásnak igyekszünk a hallgatók kérését maximálisan figyelembe venni. A félév elején egy elosztó találkozó során minden hallgató egy-egy tutorhoz kerül beosztásra.

A tutor aláírásait egy általunk adott kartonon gyűjtik a félév során a hallgatók, a félév végi osztályzat ez alapján dől el. Minimum 12-13 aláírás kell a Jeles (5) osztályzat eléréséhez. 10-11 aláírás Jó (4) osztályzatot jelent, 10 alatt nem írjuk alá a félévet.  Heti 1×3 óra jelenlét szükséges a tárgy teljesítéséhez.

A félév végén a kartont az Oktatási Titkárság ügyintézőinél (Varga Bernadett, Vass Éva) le kell adni!

Minden, a tantárggyal kapcsolatos további kérdést az oktatas@gyerekklinika.com e-mail címre várjuk!