Osztályvezető főorvos: Dr. Csóka Monika egyetemi docens (csoka.monika@med.semmelweis-univ.hu)

ONKO-HEMATOLÓGIA

Bejelentkezés: hétfőtől-csütörtökig 13:00-15:00, pénteken 13:00-14:00 óra között, a +36-20-825/9370 telefonszámon
Vérvétel ideje: hétfőtől-péntekig 08:30-12:00 óráig

HÉTFŐ 10:00-13:00 Dr. Kovács Gábor, Dr. Rényi Imre, Dr. Garami Miklós
KEDD Dr. Csóka Monika, Dr. Garami Miklós, Dr. Erdélyi Dániel
SZERDA Dr. Csóka Monika, Dr. Müller Judit,  Dr. Brückner Edit
CSÜTÖRTÖK Dr. Békési Andrea, Dr. Rényi Imre, Dr. Brückner Edit
PÉNTEK Dr. Csóka Monika, Dr. Brückner Edit, Dr. Garami Miklós

 

Az osztály orvosai: Dr. Petykó-Giczi Diána klinikai szakorvos, Dr. Szabó Sándor klinikai szakorvos

Osztályvezető főnővér: Farkas Andrea Julianna

Az osztály munkáját segíti: Andor Ildikó, gyógytornász 

Orthopediai szaktanácsadó: Dr. Kiss János, Prof.Dr.Szendrői Miklós

Szemészeti szaktanácsadó: Dr.Maka Erika, Dr.Sényi Katalin

Az osztály 2007. 04. 01-én nyílt meg azzal a céllal, hogy az 1/A és 2/A osztályon ápolt malignus daganatos és leukaemiás betegeken kívül minden egyéb daganatos beteget ellásson. Fő profilja az osteosarcomás betegek ellátása, melyet az EURAMOS stuttgarti központi europai ellátórendszer részeként, azzal szoros kapcsolatban végez.

Kiemelt tevékenysége a lágyrész szarkómás betegek ellátása, mivel az osztály vezetője 20 éve országosan koordinálja ezen betegek ellátását, kapcsolatot tartva az európai központokkal, azokkal azonos kezelési elveket alkalmazva. Ugyanígy a szemészeti daganatok 75%-át ez az osztály látja el, együttműködve a budapesti és debreceni Szemészeti Klinika munkatársaival. A szemészeti daganatok ellátásában az európai és tengerentúli kezelési elvek összehangolásával, az irradiáció kérdésében az Országos Onkológiai Intézettel való együttműködésben igen kedvező eredmények érhetők el.

Ez az osztály a vese-daganatok és a histiocytosis X-ben szenvedő betegek ellátó egysége is, beleértve ez utóbbi betegség igen ritka formáit is (pl. Rosai-Dorfmann betegség). Az ellátási körülmények igen kedvezőek, minden ágynál lehetőség van a központi oxigén-szívás elérésére (intenzív ellátási feltételek). A klinika egyéb egységeinek mobilis készülékei lehetővé teszik a betegágy melletti röntgen, ultrahang, szív-ultrahang, és EEG vizsgálatot.

Minden kórteremben telefon, internet-hozzáférés és televízió áll a betegek rendelkezésére. A szülők elhelyezése az ún. baba-mama szobákban, és a klinikával szomszédos lakásokban történik, ami a vidéken élő szülők számára nagy segítség.

Rehabilitációs tevékenység

Betegeinket a felépülésükben, komplex rehabilitációjukban és a társadalomba történő minél tökéletesebb visszailleszkedésük megvalósulásában 3 pszichológus és 2 gyógytornász is segíti. A gyermekek számára ezen túlmenően is számtalan programot szervezünk, illetve különböző táborokban biztosítunk kikapcsolódási lehetőséget. Alapítványi segítséggel egyéb külföldi és belföldi programok színesítik betegeink életét. Audio-vizuális és egyéb technikai felszerelések, számítógépek, internet is rendelkezésre állnak.

Ambuláns betegek ellátása

Évente 3000 ambuláns beteg ellátásával segítséget nyújtunk a körzeti orvosoknak a helyi keretek között megoldhatatlan kivizsgálásokkal, a beteg további ellátásában. Berendeléses alapon folyamatosan ellenőrizzük a korábban kezelt betegeink állapotát, és szervezzük a szükséges kiegészítő vizsgálatokat, előre meghatározott szisztéma szerint.

Konzultációs feladatok

A Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Bókay utcai részlegein felmerülő haematológiai és onkológiai problémák megoldásában folyamatos segítséget nyújtunk, de az Egyetem Szemészeti Klinika Szemészeti Klinika, illetve az Intenzív Újszülött részlegei számára is szükség esetén segítünk a felmerülő haematológiai és onkológiai problémák megoldásában.

Galéria

3kép