KARDIOLÓGIA Ambulancia Szív UH + EKG

Bejelentkezés: 09:00-13:00 óra között, a +36-1-215-1380/52891 telefonszámon

HÉTFŐ 09:00-14:00 Dr. Kemény Viktória
SZERDA
CSÜTÖRTÖK 09:00-13:00
PÉNTEK 09:00-13:00 Dr. Turi Alexandra

 

Osztályvezető főorvos:  Dr. Kemény Viktória klinikai szakorvos,

Szakorvos: Dr. Turi Alexandra klinikai szakorvos,

Kardiológiai szakasszisztens: Sári Anikó

Klinikánk első kardiológiai osztályát Dr. Fonó Renée egyetemi docens szervezte meg. 1971-től 1994-ig csecsemő és gyermek szívsebészeti központ működött klinikánkon. Ez tette lehetővé, hogy a veleszületett szívhibák felismerésében és kezelésében jártas, nagy gyakorlattal rendelkező szívsebészek és kardiológusok végezzék intézetünkben gyógyító tevékenységüket. A szívsebészeti részleg 1994-ben átköltözött az Országos Kardiológiai Intézetbe. Kardiológiai osztályunk és ambulanciánk változatlanul jelentős szerepet tölt be a szívbeteg gyermekek ellátásában. A veleszületett és szerzett szívhibák időben történő felismerése, a szívműtétet igénylő gyermekek műtétre való előkészítése, valamint utánkövetése központi feladatunk. Ambuláns ellátásunk sokrétű; EKG és HOLTER valamint echokardiográfiai vizsgálat mellett az utóbbi években a gyermekkori szisztémás hypertensio kivizsgálásával, illetve kezelésével bővült tevékenységünk. Évente mintegy 2000 vizsgálatot végzünk a szívultrahang-laboratóriumban. 2008-ban – magánszemély adományaként- új, kiváló minőségű, Philips iE33 típusú echocardiográfiás készülékkel gazdagodott részlegünk. Az orvostanhallgatók (magyar és angol tannyelvű csoportok), rezidensek, szakvizsgára készülők illetve egyéni továbbképzésre érkező kollégák oktatását kiemelkedően fontos feladatunknak tartjuk.

Tudományos témáink:

•    a szívbeteg gyermekek mentalhygiénés problémáinak felismerése és családjuk segítése

•    a cytostatikus kezelés okozta kardiotoxikus mellékhatások felismerése és kezelése

•    részt veszünk a GOUCH programban – azaz a felnőtt korba került szívbetegeink ellenőrzésében

•    a keringési elégtelenség kezelésének újabb lehetőségei, és az ultrahangos szívvizsgálat szerepe az eredmények lemérésében

A munkacsoport szoros munkakapcsolatban áll a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központ orvosaival.

Galéria

3kép