Az orvosi irodalom elektronikus úton való elérhetősége alapvetően megváltoztatta a feladatokat. A papírra nyomtatott, bekötött folyóiratok és könyvek forgatása kiegészült a számítógépes rendszer által közvetített, monitoron is megjelenő információval. A klasszikus klinikai könyvtár a gyűjtőkörön belüli, alapvetően gyermekgyógyászati folyóiratokkal, fontosabb szakkönyvekkel és a technikai lehetőségekkel élve segíti a Klinika munkáját. A legújabb tankönyvek, kézikönyvek az orvosi szobák polcain is ott sorakoznak, így folyamatos elérhetőségük biztosított.

A klinika Könyvtára 2006-ban teljes műszaki és építészeti felújításon ment keresztül. Alapterülete bővült, a szakorvosi irodalmat tartalmazó régi könyvtároló szekrények felújításával, és hangulatában hozzáillő kiegészítő berendezési tárgyakkal, alkalmas lett a szakirodalom követésén túl felkészülésre, tanulásra, megbeszélések, tanácskozások, előadások, továbbképzések megtartására. A hétköznap reggeli orvos-szakmai megbeszéléseken, orvosi referálókon illetve a kéthetente, hétfő délutánonként ismétlődő Tumor Board ülésein kiemelkedő segítséget jelent a szakmai anyagok, röntgen, CT, illetve MRI felvételek bemutatásában a korszerű, nagyképernyős plazma képernyő, és a digitális röntgen-állomás kiépítése.

A Könyvtár fontos szerepet kapott az egyetemi oktatásban is,  megkapta a legkorszerűbb internet-alapú audiovizuális technikai felszerelést. A nyugodt és kényelmes munkavégzést és tanulást segíti a klímatechnika bevezetése.

Nyitva tartás: 08:00 – 16:00 óra között (nyári időszakban: 08:00 – 15:00)

Galéria

5kép