Nagy örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy elindítottuk a maga nemében különleges rendezvénysorozatunkat, mely a retinoblastoma témaköréhez kapcsolódik. Bátran kijelenthető, hogy a retinoblastomás betegek ellátása egyedülálló módon, olyan szakmai összefogással történik a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati és Szemészeti Klinikák együttműködésében, melynek eredményeként, valamint az elmúlt években bevezetett számos új kezelési lehetőségnek köszönhetően, kimagaslóan javultak az ilyen betegek gyógyulási esélyei.

Szakmai Napjaink programjait igyekszünk úgy felépíteni, hogy az elhangzott előadások minden alkalommal új és hasznos információkat nyújtsanak a jelenlévő kollégáknak. A rendezvényeken való részvételért utólag kreditpont kapható!

 

A retinoblastoma szinte kizárólag a csecsemő- és gyermekkorra jellemző rákos megbetegedés. A daganatok a szem ideghártyáján, a retinán nőnek. Ha nem kezelik időben a bajt, akkor a probléma (az idegrendszeri szóródás miatt) visszafordíthatatlan változást okozhat – legrosszabb esetben – a kisgyermek halálához is vezethet. Jó hír viszont, hogy ha időben észlelik és megfelelő módon kezelik, akkor hatékonyan gyógyítható: nem csak a kisgyermek élete, hanem látása is megmenthető.