Tisztelt Látogató!

Köszöntjük a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Tűzoltó utcai részleg (korábbi II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika) honlapján. Intézményünkben zajlik a gyermekgyógyászat tantárgy elméleti és gyakorlati oktatása az Általános Orvostudományi (V., VI. évfolyam: E-H csoportok), valamint a Fogorvostudományi Kar hallgatói számára. A kötelező kurrikulumon felül választható fakultációs programunkban a klinikai genetika, a gyermekkori neurológia, gyermek onkológia és az érelmeszesedés megelőzésének témájában hirdetünk kurzusokat.

Klinikánkon lehetőség van kutatási projektekbe bekapcsolódni TDK, szakdolgozat és rektori pályamunka keretében. Az alsóbb éves hallgatók a „Bevezetés a Klinikumba” tárgy alkalmai által felfedezhetik a klinikai gyermekgyógyászatot. Ezen felül a terület iránt érdeklődők számára a „Klinikai munka” tantárgy biztosít lehetőséget a Klinikán folyó betegellátás alaposabb megismerésére.

Minősített oktatóink speciális területeken dolgozó orvosok, akik közül sokaknak tudományos minősítése van, a hazai tudományos életben elismertek és többen hazai és nemzetközi társaságok tisztségviselői. A visszajelzések alapján büszkén állíthatjuk, hogy orvosaink a medikusok oktatása ügyében kiemelkedően elkötelezettek. Fontosnak tartjuk azt is kiemelni, hogy idegennyelvű (angol, német) és posztgraduális oktatási tevékenységünk is jelentős, valamint egészségügyi szakdolgozók képzésében is részt veszünk.

 

Tanulmányi Intézkedési Tervünk
(a hallgatói igények alapján megfogalmazott intézkedések) 
2024. április 

  • A hallgatók igénye a gyakorlatorientált tanulásra egyre növekszik. Jövő évtől így a frontális oktatás helyett több interaktív, probléma-alapú tanulási formát vezetünk be.
  • A szemináriumokat teljesen kivezetjük, helyettük workshopokat vezetünk be, melyen különböző manuális, szoft- és klinikai szkilleket gyakorolhatnak a hallgatók kiscsoportokban egyéni visszajelzési rendszerrel.
  • Lényegre törő egyetemi jegyzet elkészítése, mely segíti a vizsgára való felkészülést.
  • Nagyon kevés hallgatói visszajelzés érkezett, így ennek facilitálása.
  • Az időkeretek szigorúbb betartása.
  • A hallgatói mosdók tisztaságának és felszereltségének rendszeres ellenőrzése.

 

Részletes oktatási tájékoztatóinkat itt tudják elérni:

Magyar ÁOK V. évfolyam: https://semmelweis.hu/tuzoltoklinika/oktatas/aok-v-evfolyam/
Magyar ÁOK VI. évfolyam: https://semmelweis.hu/tuzoltoklinika/oktatas/aok-vi-evfolyam/
Fogorvosképzés: https://semmelweis.hu/tuzoltoklinika/oktatas/fogorvoskepzes/
TDK munka: https://semmelweis.hu/tuzoltoklinika/oktatas/tdk-temak/
Szakdolgozat: https://semmelweis.hu/tuzoltoklinika/oktatas/szakdolgozat/
Rektori pályázat: https://semmelweis.hu/tuzoltoklinika/oktatas/rektori-palyatetelek/
Klinikai munka: https://semmelweis.hu/tuzoltoklinika/oktatas/klinikai-munka/