Tisztelt Látogató!

Köszöntjük a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Tűzoltó utcai részleg (korábbi II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika) honlapján. Intézményünkben zajlik a gyermekgyógyászat tantárgy elméleti és gyakorlati oktatása az Általános Orvostudományi (V., VI. évfolyam: E-H csoportok), valamint a Fogorvostudományi Kar hallgatói számára. A kötelező kurrikulumon felül választható fakultációs programunkban a klinikai genetika, a gyermekkori neurológia, gyermek onkológia és az érelmeszesedés megelőzésének témájában hirdetünk kurzusokat.

Klinikánkon lehetőség van kutatási projektekbe bekapcsolódni TDK, szakdolgozat és rektori pályamunka keretében. Az alsóbb éves hallgatók a “Bevezetés a Klinikumba” tárgy alkalmai által felfedezhetik a klinikai gyermekgyógyászatot. Ezen felül a terület iránt érdeklődők számára a “Klinikai munka” tantárgy biztosít lehetőséget a Klinikán folyó betegellátás alaposabb megismerésére.

Minősített oktatóink speciális területeken dolgozó orvosok, akik közül sokaknak tudományos minősítése van, a hazai tudományos életben elismertek és többen hazai és nemzetközi társaságok tisztségviselői. A visszajelzések alapján büszkén állíthatjuk, hogy orvosaink a medikusok oktatása ügyében kiemelkedően elkötelezettek. Fontosnak tartjuk azt is kiemelni, hogy idegennyelvű (angol, német) és posztgraduális oktatási tevékenységünk is jelentős, valamint egészségügyi szakdolgozók képzésében is részt veszünk.

 

Tanulmányi Intézkedési Tervünk

(mely a 2020. szeptember 4-én tartott Oktatói Fórum hallgatói visszajelzései alapján készült) itt elérhető

 

 

Részletes oktatási tájékoztatókat az alábbi linkekre kattintva találhat.

Magyar ÁOK V. évfolyam: https://semmelweis.hu/tuzoltoklinika/oktatas/aok-v-evfolyam/

Magyar ÁOK VI. évfolyam: https://semmelweis.hu/tuzoltoklinika/oktatas/aok-vi-evfolyam/

Fogorvosképzés: https://semmelweis.hu/tuzoltoklinika/oktatas/fogorvoskepzes/

TDK munka: https://semmelweis.hu/tuzoltoklinika/oktatas/tdk-temak/

Szakdolgozat: https://semmelweis.hu/tuzoltoklinika/oktatas/szakdolgozat/

Rektori pályázat: https://semmelweis.hu/tuzoltoklinika/oktatas/rektori-palyatetelek/

Klinikai munka: https://semmelweis.hu/tuzoltoklinika/oktatas/klinikai-munka/