Osztályvezető főorvos: Dr. Szabó Léna Ph.D, egyetemi adjunktus (gyermekgyógyász, gyermekneurológus)

Bejelentkezés/időpont kérés: kizárólag e-mailen: neurologia@gyerekklinika.com 

Felhívjuk Tisztelt Érdeklődőink figyelmét, Dr. Liptai Zoltán doktor úrhoz e-mailben kérhető időpont: (liptai.zoltan@med.semmelweis-univ.hu)

Rendelési idő 12. Rendelő  13. Rendelő       
HÉTFŐ
09:00 -14:00

Dr. Szabó Léna Dr. Liptai Zoltán      
KEDD
08:00-13:00
Dr. Herczegfalvi Ágnes        

   

SZERDA

08:00-13:00

Dr. Filiczki Gabriella Dr. Liptai Zoltán
CSÜTÖRTÖK
08:00-13:00

Dr. Filiczki Gabriella Dr. Dobner Sarolta
PÉNTEK
09:00-13:00
Dr. Dobner Ilona Sarolta/Dr. Szabó Léna Dr. Liptai Zoltán      

 

Részlegen dolgozó gyermekneurológus szakorvosok:

Dr. Dobner Ilona Sarolta (gyermekgyógyász, gyermekneurológus)

Dr. Liptai Zoltán Ph.D, (gyermekgyógyász, infektológus, gyermekneurológus)

Dr. Herczegfalvi Ágnes Ph.D, egyetemi docens (gyermekgyógyász, gyermekneurológus)

Dr. Filiczki Gabriella klinikai szakorvos (gyermekneurológus, rehabilitációs szakorvos)

Osztályvezető főnővér: Schmuck Anetta diplomás ápoló

Ezenkívül rezidensek, illetve a szakorvosképzésben résztvevő szakorvosjelöltek (gyermekgyógyászat, gyermekneurológia, neurológia szakvizsga előtt) dolgoznak az osztályon. Klinikai szakpszichológus,  gyógytornász, dietetikus, szociális munkás is segíti az osztály munkáját. A gyermekneurológiai osztály mellett jól felszerelt elektrofiziológiai laboratórium és ambuláns rendelés működik még. Az osztály 14 ággyal működik. Két nagyobb, és egy „baba-mama” szobában tudjuk elhelyezni a betegeket. Az édesanyák éjszaka a gyermekük mellett maradhatnak pótágyakon. Az osztályon belül helyezkedik el egy video-EEG monitorozó szoba. 

Az osztály újszülöttkortól 18 éves korig fogad betegeket, bármely neurológiai problémával (fejfájás, epilepszia, lázgörcs, mozgás- beszédfejlődés késése, izombetegség vagy egyéb idegrendszeri betegségek, anyagcsere betegségek, stb) az ország minden részéből, és a határon túlról is.

Fő profil: neuromuszkuláris és neurometabolikus, neuroimmunológiai betegségek, epilepszia, fejfájás, pszicho-motoros-, illetve mentális elmaradás, beszédfejlődési zavarok.

 Több éves nemzetközi együttműködés és szakmai támogatással 2012. áprilistól több intézmény együttműködésével jött létre és fogadja a gyermek izombetegeket a „Budapesti Neuromuszkuláris Centrum”, melynek célja, hogy egységes szempontok alapján (Care-NMD-EU) történjék a betegek ellátása és gondozása. 

A betegek kivizsgálásában nagy segítség az MRI egyetemen belüli elérhetősége, ahogy az izomhisztokémia és egyes genetikai vizsgálatok is gyorsan hozzáférhetők. Több évtizedes együttműködés van különböző genetikai és diagnosztikai laboratóriumokkal, ahol számos örökletes neuromuszkuláris betegség molekuláris genetikai vizsgálata történik. 

 

Gyermekneurológiai szakambulancia

Gyermekneurológiai ambulanciánk a hét minden napján, előjegyzés alapján fogad betegeket. Házi gyermekorvosi beutaló szükséges! Időpontkérés, információkérés a neurologia@gyerekklinika.com e-mail címen lehetséges.

Dr. Liptai Zoltán rendelésére a liptai.zoltan@med.semmelweis-univ.hu email címen  tudnak időpontot kérni. Időpontkéréshez kérjük adja meg a gyermek nevét, életkorát, a probléma leírását, ha van gondozó orvosa annak nevét, illetve a szülő telefonos elérhetőségét.  

Neurológiai ambulanciánkon 5 neurológus rendelésére jelentkezhetnek. Vállaljuk területi illetékesség alapján bármilyen neurológiai panasszal rendelkező betegek vizsgálatát (lázgörcs, epilepsziás roham, kóros mozgások, fejfájás, fejlődésbeli elmaradás, hypotonia, zsibbadás, szédülés, járászavar). 

Ezenkívül az ország bármely területéről fogadunk izombetegségben szenvedő gyermeket és neuroimmunológiai betegeket (sclerosis multiplex, CIDP, GBS, autoimmun encephalitis, agyi vasculitis).

 

Klinikai neurofiziológiai laboratórium:

Két elkülönített helyiségben végezzük a neurofiziológiai vizsgálatokat. Egy 16 csatornás és egy video EEG készülékkel ébrenléti-, spontán alvásos-, alvásmegvonásos- és video-EEG vizsgálatokat végzünk 1 fő elektrofiziológiai szakasszisztens segítségével.

Laborunkban csak a Klinikán gondozott, vagy kivizsgálás alatt álló gyermekeknek van módunk EEG vizsgálatot végezni. Ezért EEG vizsgálatra a Klinikán rendelő neurológus szakorvos javaslata alapján lehet jelentkezni. Időpontkérés neurologia@gyerekklinika.com e-mail címen lehetséges. A “Tárgy” mezőben tüntessék fel, hogy EEG vizsgálatra kérnek időpontot és gyermek adatain túl mindenképpen írják meg a beküldő orvos nevét.

A másik helységben lehetőség van vizuális és akusztikus agytörzsi kiváltott válasz (BAEP+VEP) vizsgálatok kivitelezésére továbbá elektroneurographiás és elektromyographiás (ENG/EMG) vizsgálatok végzésére. 

Az elektroneurographiás és elektromyographiás vizsgálatok igen időigényesek és sok türelmet igényelnek a betegtől és a vizsgálótól egyaránt. A EMG/ENG vizsgálatra betegeket csak előjegyzés alapján tudunk fogadni.

 

Az ENG/EMG Laborrendelési ideje:

HÉTFŐ 12:30-13:30 óra Dr. Liptai Zoltán