Bejelentkezés:

hétfőtől-péntekig 08:00-09:00 óra között a 06-20/825-9306 telefonszámon, illetve a
gyermekreumatologia@gyerekklinika.com e-mail címen

 

HÉTFŐ 09:00-13:00 Dr. Constantin Tamás

 

 

 

 Osztályvezető  Dr. Constantin Tamás  egyetemi docens

 

 Osztály orvosai  Dr. Ponyi Andrea  Ph.D, egyetemi adjunktus
 Dr. Garan Diána  egyetemi tanársegéd
 Dr. Horváth Zsuzsanna  egyetemi tanársegéd  

 

 Mb. osztályvezető főnővér  Vargáné Görög Tímea  diplomás ápoló

 

Az osztályon reumatológiai betegségben szenvedő gyermekek ellátását végzik.

A jelenlegi osztály elődje a Nefrológia és Csecsemőgyógyászati Osztály volt. A nefrológiai betegellátás mellett, Dr. Constantin Tamás kezdte meg a gyermekreumatológiai ellátás alapjainak megteremtését. Munkájának köszönhetően már 2005-ben elnyerte a Wyeth által alapított és egy független szakmai grémium által odaítélt „Gyermekreumatológia haladásáért” díjat. Így a Semmelweis Egyetemen megteremtődött a gyermekreumatológiai ellátás valamennyi szakmai feltétele.

A munkacsoporthoz Dr. Ponyi Andrea, majd kis idő múlva, Dr. Garan Diána csatlakozott. Jelenleg osztályunk biztosítja a nagy forgalmú reumatológia ambulancia betegeinek fekvőbeteg hátterét. Osztályunkon kezeljük az aktív szervi érintettséggel járó kollagenosisokat (szisztémás autoimmun betegségeket), itt végezzük az ízületi punkciókat, illetve az infúziós kezeléseket.

A munkacsoport a betegellátás mellett aktívan részt vesz a gyermekreumatológiai szakképzés feltételeinek kidolgozásában, kiterjedt tudományos kutatási tevékenységet folytat és számos klinikai gyógyszer-kipróbálási vizsgálatban is aktívan képviselteti magát. A személyi feltételek fejlesztése mellett igen jelentős tárgyi beruházások történtek az elmúlt években. 2007 és 2008 során az osztály új, tágas kórtermeket kapott, a részleget pedig teljesen felújítottuk. Jelenleg büszkén állíthatjuk, hogy osztályunk az egyik legmodernebb gyermekgyógyászati osztály Budapesten. 2013-ban a Reumatológiai Ambulancia is teljeskörű felújításon esett át. Igyekszünk az ambuláns forgalmat gördülékennyé tenni, melyben a modern informatikai és beteghívó rendszer kiépítése nagy segítségünkre van, a betegek várakozási idejét sikerült elfogadható szintre sikerült lecsökkenteni. 2013-tól részlegünk mint biológiai terápiás centrum is működik, juvenilis idiopathias arthritis (gyermekkori krónikus ízületi gyulladás) kezelése során a biológiai terápiákat az ún. tételes finanszírozás keretei között alkalmazhatjuk.
Részlegünk az első biológiai terápiás centrum Magyarországon, amely gyermekegészségügyi intézményben működik.