2021. június 1-től megkezdte működését a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Tűzoltó utcai részleg POST-COVID betegeket ellátó ambulanciája, forduljanak hozzánk bizalommal!

Rendelési időpont: keddi napokon délelőtt 09:00-13:00 óra között

Dr. Németh Ágnes, klinikai főorvos

 Dr. Ranyák Márta, csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos

Rózsáné Gombos Krisztina, légzőszervi szakápoló

Rendelésünkre online módon foglalható időpont a linkre kattintva: https://doodle.com/mm/ambulancialong/idopont

A COVID-19 fertőzésen átesett gyerekek jelentős részénél a megbetegedést követően heveny tünetek jelentkeznek, melyek a felgyógyulást követően elhúzódóan fent maradhatnak. Gyermekkorban jellemzően légúti, szív- és érrendszeri, mozgásszervi, emésztőrendszeri, pszichiátriai problémák alakulhatnak ki, melyek akadályozzák a gyermekek megszokott életvitelét. 

A járvány csillapodásával egyre nagyobb igény mutatkozik a poszt-COVID tünetektől szenvedő betegek utógondozására, melyet célzott, szakmaspecifikus, kifejezetten erre a célra kidolgozott protokoll alapján, klinikánkon is végzünk.

Poszt-COVID Ambulanciánkra várjuk az:

  1. Alapbetegséggel nem rendelkező, SARS CoV2-vírus okozta megbetegedésen átesett, vagy
  2. Bármilyen krónikus alapbetegségben szenvedő gyermekeket, akik a fertőzés otthoni vagy kórházi kezelését követően panaszosak maradtak, illetve akik
  3. A környezetükben PCR pozitivitás mellett tünetmentesen vészelték át a 4 hetes időszakot, de ezt követően további panaszaik állnak fenn.

 Kérjük, ha a gyermek COVID oltásban részesült, az oltási igazolványt hozzák magukkal, valamint a gyermek korábbi orvosi dokumentációit is kérjük bemutatni.