Osztályvezető főorvos:  Dr. Vojnisek Zsuzsanna osztályvezető klinikai főorvos

Betegellátás csak előre egyeztetett időpontban. 
Időpontkérés: szerda kivételével minden nap 09:00-13:00 óra között, a +36-1-215-1380 /52939 telefonszámon

HÉTFŐ 09:00-14:00 Dr. Pálinkás Annamária
KEDD Dr. Vojnisek Zsuzsanna
CSÜTÖRTÖK Dr. Nemes Nagy Anna
PÉNTEK Dr. Tomsits Erika

 

Gasztroenterológiai Ambulancia

Hetente 4 ambuláns napon fogadjuk az ország egész területéről, de kiemelten az ellátási területünkről utalt, emésztőszervi betegségben szenvedő gyermekeket. Háziorvosi beutaló nélkül nem fogadunk beteget!

Előjegyzési lehetőségek: 

 • gyermekgasztroenterologia2gy@gmail.com (emailes előjegyzést részesítjük előnyben, az emailekre 5 munkanapon belül válaszolunk)
 • Amennyiben betegeinknek nem áll módjukban emailben egyeztetni, a 06-1-215-1380-as telefonszám 52939-es mellékén minden hétköznap 9-14 óráig tudnak elérni minket. 

 

Gasztroenterológiai osztály

Osztályvezető főnővér: Sebrekné Rácz Szilvia

A munkacsoport tagjai: 

 • Dr. Tomsits Erika egyetemi magántanár
 • Dr. Pálinkás Annamária klinikai szakorvos
 • Dr. Nemes Nagy Anna klinikai szakorvos

Nővéreink: Antal-Gérusz Hajnalka, Balog Erika, Dékány Kinga, Felhősi Boglárka, Móricz Katalin, Sárfy Éva, Szente Erika

Ambuláns asszisztens: Nahóczkyné Vizinger Mária

Dietetikusaink: Czuppon Krisztina, Félegyházy Edina

A munkacsoportban dolgozó orvosok, nővérek és dietetikusok megújult struktúrájú osztállyal, új osztályvezető főorvossal dolgoznak együtt az emésztőszervi betegségekben, májbetegségekben, és táplálási zavarban szenvedő gyermekek gyógyulása érdekében. A gyógyító munka a gasztroenterológus szakorvosokon kívül egy-két szakorvosjelölt, illetve rezidens közreműködésével történik, valamint a gyógyulást állandó psychológus jelenléte segíti.

Jelenleg 12 ágyon tevékenykedünk. Az osztály területén 4 db elkülönítő, valamint két, infrastruktúráját, műszerezettségét tekintve kiemelt kórterem működik. 

Az osztály a gyermek gasztroenterológia bármely területén előforduló kórképek esetében újszülött kortól 18 éves korig fogad betegeket. 

Szakterületeink:

 • felszívódási zavarok, étel allergiák
 • motilitás zavarok
 • súlyfejlődési elmaradás
 • gyulladásos bélbetegségek
 • májbetegségek
 • hasnyálmirigy betegségek
 • táplálkozási zavarok
 • funkcionális gastrointestinalis betegségek

Szoros együttműködés alakult ki munkacsoportunk és a klinika más munkacsoportjai között az onkohaematológiai, neurológiai, sebészeti, genetikai, immunológiai és lipid-anyagcsere zavarral küzdő betegek emésztőrendszeri elváltozásainak kezelésében, és táplálás terápiájában. 

A gasztroenterológiai speciális vizsgálatok elvégzésében 2 szakképzett endoszkópos asszisztens segíti tevékenységünket. Újonnan felszerelt endoszkópos tornyunkkal lehetőségünk van csecsemők, és nagyobb gyermekek endoszkópos vizsgálatára is.

A munkacsoport tagjai a klinikán folyó graduális és posztgraduális képzés aktív résztvevői. Kiváló szakdolgozatok, díjazott rektori és TDK munkák bizonyítják oktató munkánk hatékonyságát.

Munkacsoportunk nemzetközi együttműködésben zajló klinikai gyógyszervizsgálat elvégzésében, a vizsgálatot szervezők hivatalos elismerését kivívó módon vett részt. A munkacsoport tagjai által végzett tudományos munkáról több hazai és nemzetközi orvos –és nővér kongresszusokon számoltunk be.

Előjegyzés: 

 • A betegfelvétel Osztályunkra emailes, vagy telefonos előjegyzés alapján történik. Képzett főnővérünk és Gasztroenterológiai Ambulanciánk vezető asszisztense segíti a betegeket, hogy lehetőségeinkhez képest minden betegünk időben időponthoz juthasson. 
 • Minden esetben háziorvosi beutalóval fogadjuk a gyermekeket! 
 • Email címünk: gyermekgasztroenterologia2gy@gmail.com (emailes előjegyzést részesítjük előnyben, az emailekre 5 munkanapon belül válaszolunk)
 • Amennyiben betegeinknek nem áll módjukban emailben egyeztetni, a 06-1-215-1380-as telefonszám 52844-es mellékén minden hétköznap 9-14 óráig tudnak elérni minket. 

Az osztály rendje:

A kórtermekben való elhelyezést az adott betegség fertőző volta, vagy immunszuprimált beteg elkülönítési igénye határozza meg, de igyekszünk elkülöníteni a csecsemőket és a kisdedeket is. Egyéni igényeket sajnos nem tudunk figyelembe venni.

A szülők jelenléte az osztályon 24 órában engedélyezett. Az osztályon előforduló zsúfoltság miatt azonban 1 gyermeket egyszerre 1 szülő, vagy látogató látogathat.

A kivizsgálások reggel 9 órakor indulnak, így új betegeinket is reggel 9 órára várjuk. Gyermeket soha ne hozzanak éhgyomorral, erre csak abban az esetben kerüljön sor, ha mi azt kifejezetten kérjük. 

Az osztályról 14 óra után engedjük el a gyermekeket. 

Étkezést a kórházi tartózkodás alatt a gyermekeknek biztosítunk. 

 

 

Galéria

7kép