135 év egy emberöltővel mérve olyan szám, melybe sok minden belefér: öröm, derű, boldogság, család, gyerekek, egy új nemzedék eljövetele.

135 évben az örömök mellett  benne vannak a  hirtelen jött, világot sarkaiból kifordító sorscsapások, aggódás, és a csodálatos jövőbe vetett hit miatti bizonytalanságok is. Változások, átalakulások bennünk és a körülöttünk lévő világban.

135 év, amely formálta, alakította a benne felnövőket. Évek, amelyek példaként szolgálnak a ma élőknek. Évek, amelyek állandóságot  sugároznak: van egy ismert épület Budapesten, mely az 1885-ös megalapítása óta, éppen 135 éve falai közé várja, és segíti a gyógyulni vágyó gyermekeket, a „Tűzoltó Klinika”. 

Jubilál a Tűzoltó utcai Gyermekklinika, mely alkalomból készítettünk egy kisfilmet, ezzel köszöntjük 135. születésnapján méltán híres intézményünket: kicsik és nagyok, bizakodó gyógyulás előtt állók és hálás meggyógyultak, régi és új kollégák, elhivatott orvosok, lelkes és gondoskodó gyermekápolók, akik 135 éve óvják, védik, működtetik, és akiknek nagyszerű munkája nélkül ez a klinika csak egy üres épület lenne. De nem az! Ez itt a 135 éves Tűzoltó utcai Gyermekklinika! Boldog születésnapot!