Tisztelt Munkatársak!

 

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Szervezeti és Működési Szabályzat az alábbiak szerint módosításra és közzétételre került:

1.) I.1. rész – Általános szervezeti és működési rendelkezések

Rövid összefoglaló:

A módosítás célja a rektor megbízásának időtartamához igazítani a Szenátus tagjainak mandátumára vonatkozó időtartamot, továbbá az elmúlt négy esztendő tanulságai alapján, a Szenátus tagjainak megválasztását érintő rendelkezések pontosítása.

A Szenátus döntése alapján létrehozásra került, közvetlenül a rektori irányítása alá tartozó szervezeti egységként a Richter Tanszék, továbbá 2023. szeptember 1-jével a Hallgatói Szolgáltatások Igazgatóság. A módosítás keretében elfogadásra került az a javaslat, hogy a Szenátus a meglévő és újonnan létrehozott szervezeti egységek nevét nemcsak magyarul, hanem angol és a német nyelven is határozza meg.

Az Integrált Irányítási Kézikönyv a belső normák közül kivezetésre került, a jövőben kezelése más minőségirányítási dokumentumokban történik.

A tartalom megtekinthető: I.1. rész – Általános szervezeti és működési rendelkezések

Módosító szenátusi határozat: 28/2023. (IV. 24.)

29/2023. (IV. 24.)

Hatálybalépés napja: 2023. május 1., 2023. május 3.

 

2.) I.1. rész – Mellékletek

Rövid összefoglaló: Az I.1. rész szerinti szervezeti egységet érintő pontosítások okán az Egyetem organogramja kiegészítésre került az Richter Tanszékkel.

A tartalom megtekinthető: I.1. rész – Mellékletek

Módosító szenátusi határozat: 29/2023 (IV. 24.)

Hatálybalépés napja: 2023. május 3.

 

3) I.3. rész – Testületi és vezetői választások szabályai

Rövid összefoglaló: A módosítással sor került a szenátusi választás egyes szabályainak pontosítására, különösen a Szenátus alakuló ülésének időpontjára és a választási bizottság összetételére vonatkozó rendelkezések tekintetében.

A tartalom megtekinthető: I.3. rész – Testületi és vezetői választások szabályai

Módosító szenátusi határozat: 28/2023 (IV. 24.)

Hatálybalépés napja: 2023. május 1.

 

4) III. 4. rész – Térítési és juttatási szabályzat

Rövid összefoglaló: A módosítással sor került az ösztöndíjak odaítélése során lefolytatott eljárások kapcsán alkalmazandó formanyomtatványtárból elérhető iratminták bevezetésére, amelyek nagy mértékben segíti a felhasználók munkáját. A TJSZ rendelkezései kiegészültek a pályáztatási folyamatra vonatkozó garanciális szabályokkal is, továbbá a Stipendium Hungaricum ösztöndíj keretében tanuló hallgatók elhelyezésére vonatkozó részletszabályok kerültek pontosításra.

A tartalom megtekinthető: III. 4. rész – Térítési és juttatási szabályzat

Módosító szenátusi határozat: 29/2023. (IV. 24.)

Hatálybalépés napja: 2023. május 3.

 

4) III. 11. rész – Tehetséggondozási szabályzat

Rövid összefoglaló: A módosítással sor 2023. szeptember 1-jével létrejövő Hallgatói Szolgáltatások Igazgatóság feladatait érintő rendelkezések pontosítására.

A tartalom megtekinthető: III. 11. rész – Tehetséggondozási szabályzat

Módosító szenátusi határozat: 29/2023. (IV. 24.)

Hatálybalépés napja: 2023. szeptember 1.

 

 

Semmelweis Egyetem Jogi és Igazgatási Főigazgatóság