EREDMÉNYEK

NYERTES PÁLYÁZAT

 

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Háttér:

Az oktatásfejlesztés elősegítése az OFMSZK alapfeladatát jelenti, melynek egyik lehetőségét a kiírt oktatásfejlesztési pályázatok adják. Ilyen pályázatok terveink szerint minden évben kiírásra kerülnek, keretüket pedig az aktuálisan rendelkezésre álló erőforrások határozzák meg.

A pályázat célja:

Olyan oktatásfejlesztési koncepciók megvalósulásának elősegítése, melyek az Egyetem által kitűzött oktatásfejlesztési célok közé tartoznak (pl. gyakorlati készségek fejlesztése,  hallgatóközpontú oktatás, döntéshozatali képességek, kritikus gondolkodás elősegítése, lemorzsolódás csökkentése stb.). A célokról további részleteket a rektori és dékáni programok, valamint az egyetemi minőségcélok tartalmaznak.

Értékelhető például:

  1. A tárgy MOODLE felületének fejlesztése
  2. Jegyzetkészítés
  3. Egy előadás-sorozat újragondolása, differenciálása szakonként (helye a tematikában, megvalósítás módja, tartalmi és formai innováció, részletes óratervvel)
  4. Komplex koncepció a gyakorlatvezetés játékosítási elemekkel történő felfrissítéséről (részletes óratervvel)
  5. Adminisztrációs fejlesztés (a pozitív tanítási-tanulási környezetet támogató oktatásszervezési innováció, hallgatóközpontú elemek bevezetése, oktatói adminisztratív terhelést csökkentő megoldások)
  6.  „Study guide”-ok készítése
  7. Innovatív oktatási megoldások bevezetése (pl. podcastok a hallgatók számára)
  8. Komplex kurzusfejlesztés a kompetencia alapú oktatás jegyében, a konstruktív összehangolás modelljének alkalmazásával (a tantárgyi leírás átdolgozása, összehangolás a képzési kimeneti követelménnyel)

Pályázhatnak:

A Semmelweis Egyetem bármely Karán oktatási tevékenységben részt vállaló bármely munkatárs vagy munkacsoport.

A támogatás módja:

A pályázat kerete 1.000.000 Ft, mely az értékelések alapján a legjobb 3 pályázat között eszközköltség vagy illetménykiegészítés formájában kerülhet szétosztásra.

A támogatás elnyeréséhez benyújtandó:

  • Kitöltött „Pályázati lap”
  • Pályázó szakmai önéletrajza
  • A pályázat keretében fejlesztett kurzus, előadás, gyakorlat vagy oktatásszervezési feladat eredeti leírása, pontos tartalmi és formai elemei, helye a jelenlegi curriculumban

A pályázat benyújtásának módja:

Kérjük a pályázatot a Semmelweis Egyetem Oktatásfejlesztési, -módszertani és -szervezési Központ számára az oktatasmodszertan@med.semmelweis-univ.hu levelezési címre eljuttatni Word doc formátumban, valamint a pályázó és a tanszékvezető által aláírt változatokat szkennelve, pdf formátumban.

Pályázatok beadásának határideje:               2021. március 8. 12h

A támogatás elbírálása:

A pályázatokat azok egyetemi, kari célokhoz való illeszkedésük, valamint az OFMSZK szervezésében történő  „Oktatók oktatása” képzésen (https://semmelweis.hu/oktatasmodszertan/oktatok-oktatasa/) is ismertetett oktatásfejlesztési koncepciók mentén (konstruktív összehangolás, FAIR elv, mérés-értékelési szempontok, stb.) bíráljuk majd el. A pályázatok elbírálásakor előnyt élveznek azok, melyek résztvevői között szerepelnek olyanok, akik már részt vettek OFMSZK által szervezett oktatóképzésen. A legközelebbi ilyen képzés 2021. január második felében lesz.

Az elbírálás határideje:                                      2021. március 12. 12h

A támogatás forrása:                                    

OFMSZK pályázati keret: 62916K0000

A pályázat pozitív elbírálása esetén a támogatás módját a pályázó, a tantárgy oktatásáért felelős szervezeti egység és az OFMSZK közötti támogatói okirat fogja rögzíteni.

Budapest, 2020. 12. 18.

A pályázati kiírás letöltése PDF-ben