A 2020 januárjától hatályos új egységes OMHV-szabályzatnak (SZMSZ) megfelelően lezajlott a tavaszi félévvel kapcsolatos Oktatói munka hallgatói véleményezése: 2020. május 11. és 17. között anonim módon felvételre kerültek a hallgatóktól érkező, tantárgyakra vonatkozó adatok, valamint a FOK esetén a gyakorlatvezetőkkel kapcsolatban is történt felmérés.

Az SZMSZ-ben foglalt egységes szabályok után elkészültek a kari OMHV-szabályozások is, melyek szerint az adatokat a kérdőívek kitöltése után informatikailag kezelhető formában kellett elküldeni az OFMSZK-nak. Szervezeti egységünk munkatársainak ezután egy hónap állt a rendelkezésre az adatok feldolgozására, melyeket kezelhető és átlátható formában kellett visszajuttatnunk a karok Dékáni Hivatalaihoz.

A Dékáni Hivatalok az értékeléseket ismertetik a szervezeti egységekkel, melyek ezt követően 30 napon belül intézkedési tervet készítenek, melyet az Egyetem belső honlapjain tesznek közzé minden oktatott nyelven. Ezek a pozitívumokra és a negatívumokra egyaránt tárgyilagosan reflektáló, konstruktív, rövid, maximálisan 1-2 oldalas intézkedési tervek rendkívül fontos visszajelzést jelentenek majd az Egyetem oktatásfejlesztése szempontjából és egyben hitelesítik is az OMHV rendszerét a hallgatók számára.

A vonatkozó szenátusi rendelkezés szerint az intézkedési terveken kívül valamennyi oktatóra vonatkozó eredményt – nem azonosítható módon – és az összesített eredményeket az Egyetem polgárai számára – csak általuk elérhető módon – hozzáférhetővé kell tenni. Az összesített eredményeket a kar vezetője, az egyes tantárgyak eredményeit pedig az intézet vezetője teszi közzé.