BETEGDOKUMENTÁCIÓ KIKÉRÉS

Tisztelt Adatigénylők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. március 1-től indult betegdokumentáció kikérési folymatokban változik a betegdokumentáció kikérésének rendje a következők szerint:

A betegdokumentációt kizárólag az alábbi linken található elektronikus űrlap használatával lehet kikérni. Az űrlap mezőit értelemszerűen kell kitölteni, a személyazonosító igazolványban szereplő adatoknak megfelelően.

Az adatok megismerésére való jogosultságot az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (különösen a 24. és köv. §§) és az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény  (különösen a 7. és köv. §§) határozza meg.

A kérelmet saját ellátásról, illetve – meghatározott keretek között – a hozzátartozó ellátásáról lehet kérni. A jogosultságot igazoló dokumentumokat az űrlaphoz kell feltölteni.

A betegdokumentáció megismerésének összefoglalóját az Útmutató a betegdokumentáció kiadásához című táblázat foglalja össze.

A kérelmezőnek a dokumentum megismerésére való jogosultságát a benyújtott dokumentumok alapján az Adatvédelmi és Betegjogi Központ ellenőrzi. A betegdokumentációt továbbra is az érintett szervezeti egységtől (klinika/intézet) fogják megkapni.

Kérelem benyújtása:

A kérelem benyújtására jogosult az érintett vagy törvényes képviselője, hozzátartozója, örököse.

A kérelmező indítványát benyújthatja ezen oldal lapfülein található űrlapokon.

A betegdokumentáció kikérés űrlapokra vonatkozó Adatkezelési tájékoztatójának megtekintése 

 

Saját dokumentáció kikérése

Beküldés

Hozzátartozó dokumentáció kikérése

Beküldés

Hiánypótlások teljesítési űrlapja

Beküldés