Tájékoztató az IGA Projektről

Elindul az IGA projekt, amely a Semmelweis Egyetem feladatellátásával összefüggésben keletkező iratanyag állományvédelmi, adatvédelmi és információbiztonsági szempontból megfelelő tárolásával és a visszakereshetőség biztosításával, az adat-és dokumentumszolgáltatási, valamint egyéb iratkezelési feladatok központi szervezésben történő ellátásával a szervezeti egységek irattárazási feladatok alóli mentesítését szolgálja.

Előzetes felmérések szerint az Egyetemen a szervezeti egységek átmeneti irattárában, egyes telephelyeken, bérirattári szolgáltatásban tárolt iratanyaga több mint 42 000 ifm. Ebben ügyviteli típusú dokumentáció mintegy 7617,19 ifm, valamint 4961 ifm oktatási és 1942 ifm kutatási iratanyag található. Kritikus az egészségügyi dokumentáció elhelyezése és az abból történő adatszolgáltatás. Becsült 27.568,46 ifm egészségügyi dokumentáció esetében éves szinten 796,5 ifm növekménnyel kell számolni.

Az IGA projekt két fázisra bontható, a tervezési fázis kezdete 2023. március, amelyben megtörténik szervezeti egységenként tárolt iratanyag irattípusonkénti felmérése, a tárolási körülmények (magas iratmegsemmisülési kockázat, baleset- és/vagy tűzveszélyes stb.) dokumentálása. Ebben a fázisban a szervezeti egységek hatékony közreműködésére van szükség. A megvalósítási fázis a felmérések lezárulását követően, irattípusonként, ütemezetten kezdődik meg.

Az IGA projekt részletes leírása és projektet bemutató előadás anyaga megtekinthető az IGA Projekt alhonlapján

Nem szeretne lemaradni az ehhez hasonló újdonságokról? Iratkozzon fel a JIF NEWS hírlevélre ahol a legfontosabb információkat heti összefoglalóként kaphatja meg az Ön által megadott e-mailcímre!