Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. október 17.
403265 Összes oltás

 

Tisztelt Gyógyszerészhallgató!

 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy „Az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV. törvény” 27. §-a értelmében az egészségügyi tevékenység végzésében hallgatói jogviszony alapján közreműködő személyek alkalmassági vizsgálaton kötelesek részt venni.

Fentiekkel összhangban a 2019. szeptemberétől hatályos Tanulmányi és Vizsgaszabályzat (Szervezeti és Működési Szabályzat III. KÖNYV Hallgatói Követelményrendszer III. 2 RÉSZ) 10.§ (7) bekezdése értelmében a hallgatók számára évente kötelező a szakmai gyakorlatot megelőzően alkalmassági vizsgálat elvégzése.

Az alkalmassági vizsgálatot a Semmelweis Egyetem Klinikai Központ Foglalkozás-egészségügyi Szolgálata végzi.

1085 Budapest, Szent Rókus  Klinikai Tömb Stáhly u. 9. / 3. emelet 310 szoba.
 
Az alkalmassági vizsgálatra időpontfoglalás (regisztráció) szükséges.
Tájékoztató a regisztrációhoz:
A hallgatók a Moodle felületen a Hallgatói Támogató felület / Student Support platform kurzusra (https://itc.semmelweis.hu/moodle/course/view.php?id=1559) beiratkozva látják a Foglalkozás-egészségügyi vizsgálat időpontfoglalás bekezdés alatt a jelentkező felületet.
Fontos tudnivalók az időpontokkal kapcsolatban:
Az időpontokra feljelentkezni, azokon módosítani a megelőző hét csütörtökig lehet.
A kiválasztott időpontra pontosan érkezzen a vizsgálat helyszínére (Szent Rókus Klinikai Tömb 1085 Budapest, Stáhly u. 9. 3. emelet 310 szoba), 10 percnél hosszabb késés esetén nem garantált a vizsgálat elvégzése.
 

A vizsgálatra az alábbi dokumentumokat kell majd magával vinni:

 • “Háziorvosi nyilatkozat”
 • ” kitöltve, aláírva, (vidéki hallgatók vonatkozásában a nyilatkozatot szkennelt formában is elfogadják)
 • Gyermekkori oltási könyv
 • egy éven belüli mellkas röntgen vagy tüdőszűrő negatív lelete
 • 3 hónapon belüli laborvizsgálat (teljes vérkép, májfunkció, vesefunkció, teljes vizelet)
 • Egészségügyi Nyilatkozat és vizsgálati adatok” című egészségügyi kiskönyv (nyomtatvány boltban beszerezhető) személyes adatokkal kitöltve, valamint a 4. oldalon található egészségügyi nyilatkozat aláírva
 • amennyiben valamilyen krónikus betegsége van, akkor az arról szóló orvosi dokumentáció (ambuláns lap, zárójelentés) fénymásolata
 • gyógyszerérzékenység esetén bőrgyógyászati szakvélemény
 • a Hepatitis B védőoltás igazolása. Az oltások időpontjait az Anamnézis lapon kell feltüntetni (az oltási könyvét mindenképpen hozza magával!!!). Amennyiben az oltási könyv nem áll rendelkezésre, akkor anti HBs AT vizsgálatot kell végezni és ennek eredményének függvényében szükségessé válhat az oltási sorozat megismétlése

A vizsgálat alkalmával ki kell még tölteni az alábbi nyomtatványokat:

Amennyiben nem rendelkezik egy éven belüli negatív mellkas röntgen lelettel, ill. 3 hónapon belüli laborvizsgálati lelettel (teljes vérkép, májfunkció, vesefunkció, teljes vizelet), lehetőség van ezen vizsgálatok elvégzésére a Semmelweis Egyetem Korányi Sürgősségi Betegellátó Központjában (1082. Budapest, Üllői út 78. — Laboratóriumi Medicina Intézet (Központi Labor), valamint ugyanezen épületben a sürgősségi röntgenben). Természetesen lehetőség van ezen vizsgálatok elvégzésére a lakóhely szerinti illetékes egészségügyi intézményekben is. Ebben az esetben a leleteket magával kell vinnie majd az alkalmassági vizsgálatra.

A Központi Labor megközelítése: a főbejáratnál a mozgólépcsővel fel kell menni az I. emeletre, majd a Korányi Patika mellett elhaladva, a kör alakú aula után jobbra található. A sürgősségi röntgen az első emeleten található.

A vizsgálatokra előzetes regisztráció szükséges, melyet az alábbi linken érhet el:

https://semmelweis.hu/gytk/oktatas/szakmai-gyakorlat-elotti-orvosi-alkalmassagi-vizsgalat/rontgen-labor-jelentkezes/

A regisztrációs felületen külön kell regisztrálni Labor és Röntgen vizsgálatra (a labor időpont foglalás után lejjebb található a röntgen időpont foglalási felület)!

A jelentkezéseket minden munkanap 11:00 órakor lezárjuk (pl.: aki június 15. hétfőre szeretne feljelentkezni vizsgálatra, az június 12. péntek 11:00 óráig regisztrálhat vagy aki június 16. keddre szeretne feljelentkezni, az június 15. hétfő 11:00 óráig regisztrálhat)

Labor vizsgálatok időpontjai:

 1. június 15. (hétfő) – 2020. június 26. (péntek)

Minden nap:

8:00-9:00 óráig: 20 fő

9:00 – 10:00 óráig: 20 fő

Kérjük itt mindenképpen jelölje meg, hogy milyen vizsgálatot szeretne: Labor és Hepatitis B vagy csak Labor!

Röntgen vizsgálatok időpontjai:

 1. június 15. (hétfő) – 2020. július 31. (péntek)

Minden nap:

8:00-9:00 óráig: 10 fő

13:00 – 14:00 óráig: 10 fő

Felhívjuk figyelmét, hogy labor vizsgálatra kizárólag a fent megjelölt két hétben van lehetőség jelentkezni. Kérjük, hogy röntgen vizsgálatra a napi maximális létszám miatt június hónapra azok a hallgatók jelentkezzenek be, akik júliusban kezdik a szakmai gyakorlatukat. Akik augusztusban kezdik a gyakorlatukat kérjük a júliusi időpontokra jelentkezzenek be röntgen vizsgálatra.

Felhívjuk figyelmét, hogy kizárólag a regisztrált időpontban tudják Önt fogadni az adott vizsgálatra, ezért kérjük, hogy az Ön által foglalt időpontban feltétlenül jelenjen meg! A vizsgálati eredményt mind a Központi Labor, mind pedig a Röntgen vizsgáló közvetlenül megküldi a Foglalkozás-egészségügyi Szolgálat részére.

Tájékoztatjuk, hogy a vizsgálatról való távolmaradás esetén nem tudunk új időpontot biztosítani!!!!!

Segítő közreműködését előre is köszönjük!